Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP´Lİ BALBAY: BİZE KURULTAYA KADAR YARIŞ, SONRA BARIŞ YAKIŞIR

CHP´Lİ BALBAY: BİZE KURULTAYA KADAR YARIŞ, SONRA BARIŞ YAKIŞIR

CHP genel başkan adaylarından İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partinin Cumhuriyet´in 100´üncü yılında var olması gerektiğini belirterek, "Kurultaya kadar partinin üst yönetimlerine aday olacağız. Bize, kurultaya kadar yarış, kurultaydan sonra barış yak

CHP genel başkan adaylarından İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, partinin Cumhuriyet´in 100´üncü yılında var olması gerektiğini belirterek, "Kurultaya kadar partinin üst yönetimlerine aday olacağız. Bize, kurultaya kadar yarış, kurultaydan sonra barış yakışır" dedi.

CHP Genel Başkanlığı´na adaylığını açıklayan Balbay partisinin Sivas´ta partisinin il teşkilatı kongresine katıldı. Sivas Belediye Nikah Salonu´ndaki kongreye Balbay´ın yanı sıra, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, il yönetimi ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede konuşan Mustafa Balbay, CHP´ye Türkiye´nin ihtiyacı olduğunu ve kendisinin de sorunları çözmeye aday olduğunu söyledi. CHP´nin "Yapan" bir parti olduğunu, dile getiren Balbay, Türkiye´de demokrasi adına ne yapılmışsa altında CHP´nin imzasının olduğunu ifade etti. Balbay, kurultay sürecine de değinerek şöyle dedi:

"Kurultaya kadar partinin üst yönetimlerine aday olacağız. Bize, kurultaya kadar yarış, kurultaydan sonra barış yakışır. CHP, cumhuriyetin birinci yüzyılının her aşamasında vardı. Ama ben daha büyük bir yürüyüş öneriyorum. 2023´e gidiyoruz, 100 yıl. 2123, Cumhuriyet´in 2´nci yüzyılında da biz olalım diyorum. Böylesine büyük laflar ediyorum. 2´nci Yüzyıl´a yürürken hep birlikte CHP´nin bütün üyelerine, kadrolarına önerim, gelin önümüzdeki kurultayımızda yeni yön, yeni yöntem, yeni bir yönetim oluşturalım. Hedefimizi yüksek tutalım. Bu çerçevede yürekten inanıyorum ki AKP´ye oy vermiş olanların dahi oy vereceği ve toplanma yerinin CHP olacağı bir süreç yaratabiliriz.

"CUMHURİYET´İN 100´ÜNCÜ YILI KUTLAMALARINDA CHP OLMALI"

2019 seçimlerine değinen ve seçimi kazanan partinin cumhuriyetin 100´üncü yılını kutlayacağını anlatan Balbay, bu kutlamalarda CHP´nin de olması gerektiğini söyledi. Bunun için seçimlere şimdiden hazırlık yapılması uyarısında bulunan Balbay şöyle konuştu:

"2016´daki kurultayda kim seçilirse seçilsin, ben seçilirsem söz veriyorum, 2018 olağan kurultayını yapalım. Daha seçime gitmeden her ilde sizlerin karşısına çıkalım. CHP´nin cumhuriyetin 1´inci yüzyılının bütün evrelerinde başardıklarını yepyeni bir enerjiyle 2´nci yüzyılda da başarabileceğine inanıyorum. Biz hep birlikte birbirimize inanacağız, omuz omuza vereceğiz ve başaracağız. Her ne olursa olsun, CHP´nin hangi kadrosunda olursam olayım CHP´den başka mücadele edeceğim bir zemin yok. Nerede olursam olayım bu yürüyüşe katkı sunacağım."

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek liste ile yapılan seçimde tek aday olan Ulaş Karasu CHP Sivas İl Başkanlığına seçildi.