Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´Lİ KADINLARDAN SESSİZ YÜRÜYÜŞ

CHP´Lİ KADINLARDAN SESSİZ YÜRÜYÜŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları üyeleri, Kayseri´de kadına yönelik şiddete tepki için sessiz yürüyüş gerekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları üyeleri, Kayseri´de kadına yönelik şiddete tepki için sessiz yürüyüş gerekleştirdi. Kadınlar, ağızları bantlı ve ellerindeki pankartla da çevredeki vatandaşların dikkatini çekti.

CHP Kayseri Kadın Kolları üyeleri, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü´  nedeniyle sessiz yürüyüş eylemi yaptı. Cumhuriyet Meydan´ında toplanan kadınlar, daha sonra tek sıra halinde Cumhuriyet Meydanı´na doğru yürüdü. Ağızları bantlı olarak tepkilerini gösteren kadınlar, taşıdıkları pankartlarla da mesaj verdi. ´Sevgiyle kalkan el şiddete inmez´, ´Kadın insanoğlunun anasıdır´, ´Kadına yönelik şiddete isyandayız´, ´Kadın nefestir nefesini kesme çocuğunu düşün´, ´Öldüren sevgi istemiyoruz´, ´Bedenime dokunma´  yazılı pankartlarla da dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı önünde yürüyüşlerini sonlandıran kadınlar adına basın açıklamasını CHP Kayseri Kadın Kolları Başkanı Şehriban Peker yaptı. 25 Kasım´ın Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu belirten Peker, "Bugün dünya üzerinde yaşayan tüm kadınların ve çocukların çeşitli biçimlerde maruz kaldıkları ve giderek artan her türlü şiddet, cinsel istismarı bir kez daha hatırlatma günüdür" diye konuştu.

"Yaşadığımız coğrafyada kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir" diyen Peker, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Tacizciler, tecavüzcüler ve kadın katilleri tahrik indiriminden yararlanmakta ve hatta serbest bırakılmaktadır. Şimdi de bir bahane buldular OHAL diye. Kadın haklarını savunan, kadınların örgütlü mücadelesinin olmazsa olmazı olan kadın derneklerini de mühürlemekte bu bahane ile şahane oldu onlar için. Çünkü bu hükümetin insan haklarını savunan kimselere tahammülü yok. En büyük tehlike bu onlar için. Ama bilmiyorlar ki kadın hareketi mühürlenemez. Cumhuriyet Halk Partisi ve kadınları olarak asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Eşit ve özgür bir ülkede yaşayabilmek için, emeğimizden, bedenimizden, kimliğimizden elini çekmeyen iktidara karşı eşit ve özgür yarınlar için mücadelemizi cesaretle sürdüreceğiz. Umudu örgütleyerek umut var, biz varız diyoruz."