Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

ÇİN HALK CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VALİ KAMÇI´YI ZİYARET ETTİ

ÇİN HALK CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VALİ KAMÇI´YI ZİYARET ETTİ

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı´yı ziyaret etti.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı´yı ziyaret etti.
 
Vali Kamçı tarafından Valilik girişinde karşılanan Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ilk olarak Valilik Şeref Defteri´ni imzaladı. Daha sonra konuklarını makamında ağırlayan Vali Kamçı, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, ziyaretin Kayseri ile Çin arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.     
 
Bugün öğleden sonra Çin ? Türkiye Sınır Ötesi Elektronik Ticaret Pilot Kayseri Projesi Tanıtım Toplantısı gerçekleştireceklerini ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
?İlimiz açısından önemli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Aslında Çin ile mesafe olarak uzak olmamıza rağmen Çin mallarının Türkiye´de oldukça revaçta olduğu bir dönemdeyiz. Bu ekonomik ilişkileri daha da geliştirmek adına yapılması gerekenler konusunda bugün Kayserimizde bir toplantı yapacağız. Bu toplantının yararlı olacağını düşünüyorum.?
 
Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ise iki sebeple Kayseri geldiğini ifade ederek, ?Bir sizinle görüşmek ikincisi de Kayserili yetkililerle görüşmek için burada bulunuyoruz.? dedi.
Çin ile Türkiye arasındaki dostane işbirliğini daha da geliştirmek istediklerini ifade eden Büyükelçi Hongyang, şöyle devam etti:
 
?Özellikle de Kayseri ile Çin arasındaki işbirliğini nasıl daha iyi geliştirebiliriz bu konuda karşılıklı görüş alış verişinde bulunmaya geldik. Bu sebeple geldiğimiz için bu sefer ben tek başına gelmedim. Aynı zamanda Çin Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı da beraberinde geldi. Aynı zamanda bize eşlik eden kalabalık bir iş adamları heyeti de var. Bu vesile ile Çin ve Kayseri arasında ne gibi iş fırsatları var bu konuda bilgi almak istiyoruz. İkincisi de öğleden sonra düzenlenecek olan programa katılmak istiyorum. Bu önemli bir programadır. Öğleden sonra yapılacak olan bu program Çin Türkiye ilişkileri bakamından önemli bir gelişmedir.?
 
2015 yılında Antalya Zirvesi düzenlendiği zaman Çin Devlet Başkanı ve Sayın Cumhurbaşkanı arasında e-ticaretle ilgili bir mutabakat zaptı imzalandığını ifade eden Büyükelçi Hongyang, öğleden sonra yapılacak olan e-ticaret işbirliği sözleşmesi lansmanının da iki liderin mutabakatlarını yerine getirmek için çok önemli bir adım olduğunu belirtti.
 
Konuşmaların ardından Vali Kamçı ziyaretin anısına Büyükelçi Yu Hongyang´a Kültepe kazılarından çıkarılan birleşik kapın replikasını hediye ederken, Büyükelçi Yu Hongyang ise Vali Kamçı´ya porselen vazo hediye etti.