Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÇİNLİ SANATÇILAR KAPADOKYA´DA KONSER VERDİ

ÇİNLİ SANATÇILAR KAPADOKYA´DA KONSER VERDİ

Çin´in Zhuhai kentinden  Kapadokya Bölgesi´ne gelen Zhuhai Guqin Derneği´nden 7 kişilik sanatçı grubu  Nevşehir´in merkez ilçeye bağlı  Uçhisar Beldesi´nde konser verdi.

Çin´in Zhuhai kentinden  Kapadokya Bölgesi´ne gelen Zhuhai Guqin Derneği´nden 7 kişilik sanatçı grubu  Nevşehir´in merkez ilçeye bağlı  Uçhisar Beldesi´nde konser verdi.

Uçhisar Belediyesi´nin etkinlikleri kapsamında  Çin Zhuhai Guqin Derneği sanatçıları  Uçhisar belde meydanında konser verdi. Konsere  Nevşehir Vali Yardımcıları Nurettin Ateş,  Ahmet Soley,  Uçhisar Belediye Başkanı  Ali Karaaslan,  Ürgüp Belediye Başkanı  Fahri Yıldız ve vatandaşlar katıldı. Grup konser esnasında Türk marşını da söyledi.  Çin, Türk dostluğunu pekiştirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen  Uçhisar Belediye Başkanı  Ali Karaaslan, şöyle dedi:

Çin Zhukai kenti ve Zhuhai Guqin Derneğinin sanatçılarından oluşan 7 kişilik heyeti  Kapadokya´mıza davet ettik. Bu davetimize icabet etiler. Kendi enstrümanlarını  Çin´den getirmelerini sağladık.  Çin orijinal enstrümanları eşliğinde 3 gün boyunca bize müzik şöleni sundular. Etkinliğimizin  Kapadokya´da  Çin turizmine kesinlikle katkı sağlayacağına inanıyorum. Çünkü bu dernek sanatçı üyelerimiz hepsi aynı zamanda ülkelerinde internet fenomenleridir. Dolayısıyla 10 milyonun üzerinde Çinliye ulaşacağız. Biz burada müzik ziyafeti çekerken  Çin´de bu sanatçı dostlarımızın paylaşımları ile birlikte 10 milyonun üzerinde Çinli  Kapadokya´yı takip etmiş olacak. İleriki süreçte Zhuhai kenti ile  Uçhisar belediyemizin bir kardeş kent olup olamayacağını da araştıracağız."

Zhuhai Guqin derneğinin müzik grubu koordinatörü Huali Luo,  Kapadokya bölgesinden,  Uçhisar belediyesinden aldıkları davet üzerine bu bölgede bulunmaktan büyük bir gurur duyduklarını dile getirdi. Luo, şöyle konuştu:

"Daha önce bir kez daha geldiğimiz  Kapadokya Bölgesi´nde oldukça sıcak karşılanmamızdan dolayı son derece mutluyuz. Konserimiz esnasında yer verdiğimiz Türk marşını özellikle  Çin ve  Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin ne kadar kuvvetli olduğuna dikkat çekmek ve buraya konserimizi dinlemeye gelenlere bir jest yapmak için seslendirdik." 

Çinli sanatçı grubu ardından Türk Halk Müziği sanatçısı Ender Balkır´da bir konser verdi.