Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÇOBANLARI ÖLDÜREN CİNAYET SANIĞINA MÜEBBET HAPİS

ÇOBANLARI ÖLDÜREN CİNAYET SANIĞINA MÜEBBET HAPİS

2 çobanı tüfekle öldürdükten sonra hayvanlarını çalan 4 çocuk babası 38 yaşındaki Fevzi Çadır, 2 kez ömür boyu cezasına çarptırıldı.

2 çobanı tüfekle öldürdükten sonra hayvanlarını çalan 4 çocuk babası 38 yaşındaki Fevzi Çadır, 2 kez ömür boyu cezasına çarptırıldı.

2010´da Kayseri´nin Develi İlçesi Havadan Köyü´nün dağlık arazisinde hayvanlarını otlatan 52 yaşındaki çoban Zulkarneyn Taşdelen, av tüfeğiyle vurularak öldürüldükten sonra hayvanları çalındı. Bu cinayeti sırasıyla, 2011´de Pınarbaşı İlçesi Yeregeçen Köyü´nde 56 yaşındaki Bayram Aki, Melikgazi İlçesi Mimarsinan Dere Mahallesi´nde 61 yaşındaki Salih Aksoğan, 2012´de Talas İlçesi Koçcağız Köyü´nde 70 yaşındaki Durdu Mehmet Pınarbaşı ve 2013 yılında ise yine Talas İlçesi Kuruköprü mevkiindeki 80 yaşındaki İsmail Eser adlı çobanların öldürülmesi takip etti. Polis, çobanların av tüfeğiyle öldürülmesi ve cinayet sonrası, hayvanlarının çalınması gibi ortak özellikler nedeniyle olayları seri cinayet şüphesiyle araştırdı. Yapılan araştırma sonrası yakalanan 4 kişi, çobanlardan Salih Aksoğan ve İsmail Eser´in öldürülmesiyle ilgili sorgulandı. Olayla ilgili Fevzi Çadır tutuklanırken, mahkeme diğer 3 kişiyi serbest bıraktı.

Kayseri 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davaya tutuklu Fevzi Çadır, öldürülen çoban Salih Aksoğan ve İsmail Eser´in eş ve çocukları katıldı. Son kez hakim karşısına çıkan katıl zanlısı Fevzi Çadır savunmasında "Ben suç işlemedim. İşleyecek olsaydım, benim iki kardeşim öldürüldü, onların  öcünü almak için işlerdim" dedi.

Mağdur avukatları ise "Zanlı cezaevine girdikten sonra bir daha çoban cinayeti işlenmedi.  2 çoban cinayetinin yanı sıra, daha önce işlenen 3 cinayetin oluş şekli de benzer özellik taşıyor" diye konuştu.

Mahkeme heyeti  yapılan yargılama sonucu tutuklu sanık Fevzi Çadır´ı çobanlar Salih Aksoğan ve İsmail Eser´i öldürmek suçundan 2 kez ömür boyu, hayvanlarını alıp sattığı için de ´yağma´ suçundan iki kez 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.