Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

COĞRAFİ İŞARETLER SEMPOZYUMU KAYSERİ´DE YAPILACAK

COĞRAFİ İŞARETLER SEMPOZYUMU KAYSERİ´DE YAPILACAK

Kayseri Valiliği´nin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) destekle


Kayseri Valiliği´nin öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) destekleri ile düzenlenen ?Coğrafi İşaretler Sempozyumu? 16 Ekim tarihinde Kayseri´de yapılacak.
Vali Orhan Düzgün, coğrafi işaret konusunun taşıdığı öneme işaret ederek, Kayseri´de sempozyum düzenlenecek olmasının ?farkındalık? oluşturması açısından önemli katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.
Kayseri´ye özgü ürünlerin tescillenip, markalaştırılması için Kayseri Valililiğince gerekli çalışmaların yapılmaya başlandığını ifade eden Vali Düzgün, ?Kayseri Valiliği olarak; Kayseri yöresine özgü, hayvansal, tarımsal, el sanatları, gıda ürünleri ve madenlerin sahiplenilmesi ve bunların tescilinin yapılarak, markalaştırılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Coğrafi işaretle tescillenmiş ürünler bugün dünyada benzerlerine göre daha pahalı satılıyor. Dünyada birçok ülke coğrafi işaretler sayesinde ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Bu uygulamayı biz de ülkemizde ve ilimizde uygularsak ülke ve il ekonomimize önemli katkılar sağlayabiliriz? dedi.
Kayseri Valiliği´nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan ?Coğrafi İşaretler Sempozyumu? 16 Ekim Cuma günü saat 10.30´da açılış konuşmalarıyla başlayacak. Üç oturumdan oluşacak sempozyumun ilk oturumu olan Coğrafi İşaretler´de Türkiye Uygulamaları 11.45´te, ikinci oturum olan Coğrafi İşaretler´de Kayseri Deneyimi 14.00´te, üçüncü oturum olan Coğrafi İşaretler´de Uluslararası Uygulamaları ise 15.30´da başlayacak.