Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CUMHURBASKANI ERDOĞAN: DAĞA ÇIKSINLAR..

CUMHURBASKANI ERDOĞAN: DAĞA ÇIKSINLAR..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı Sultanahmet´te patlamaın olduğu yeri ziyert etti. Karanfil bıraktı. Erdoğan ardından yaptığı konuşmada üzüntülerini dile getirirken bildiriye imza atan akademisyenlerle ilgili çok sert ifadeler kulland

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı Sultanahmet´te patlamaın olduğu yeri ziyert etti. Karanfil bıraktı. Erdoğan ardından yaptığı konuşmada üzüntülerini dile getirirken bildiriye imza atan akademisyenlerle ilgili çok sert ifadeler kullandı.

Birçok terör örgütüyle mücadeledeyiz. Sultanahmet´teki saldırı DAEŞ´inülkemize yönelik ilk saldırısı değil. 10 Alman vatandaşı hayatını kaybetti. Yaralılar hastanede. Bir kısmı taburcu oldu. Biz üzüntülerimizi Alman cumhurbaşkanı ve Şansölyesi ile paylaştık. Ölenlerin ailelerine buradan iletmek istiyorum. Bizim DEAş´le mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.

"BUNLAR ZALİMDİR ALÇAKTIR"
Bütün bu olan olaylar karşısında kalkıp da kapkara bir bildiri yayınlayıp, o katliamların altına imzayı koyan akademisyenleri özellikle tekrar kınıyorum, şiddetle kınıyorum. Milletimizin kimin kim olduğunu çok daha yakından anlamalarını, yani önünde bir profesör, doçent bilmem ne olması kimseyi Aydın yapmaz, bunlar kapkaranlık insanlardır. Bunlar zalimdir, alçaktır, çünkü zalimlerle birlikte olanlar zalimdir. Katliam yapanlarla beraber olanlar katliam içerisinde oldukları için onlar da aynı suçu işlemişlerdir.

"HENDEK KAZSINLAR VEYA DAĞA ÇIKSINLAR"
Çınar´da olan hadisede o yavrular, o babasıyla birlikte şehit olan 3 yaşındaki Mevlüde´yi acaba bu kapkaranlık akademisyenler nereye koyacaklar? Onun katillerinin yanında yer almayı bunlar nasıl vicdanlarına sığdırıyorlar? Bunu açıkça ifade etmek istiyorum. Bütün yargı makamlarını, üniversitelerin senatolarını Anayasamız ve yasalara ters bu hareketleri sebebiyle, dün yaptığım konuşmada göreve davet ettim, atılması gereken adımların sür´atle atılması gerektiğini... Bunlar da ne yapacaklarsa gitsinler oralarda yapsınlar. Siyaset yapmak isteyenler parlamentoda siyasetlerini yapsınlar ama yok parlamentoda bunu yapamıyorlarsa bunlar da gitsinler hendek kazsınlar veya dağa çıksınlar. Bu kadar açık ve net konuşuyorum.

"BİRÇOK TERÖR ÖRGÜTÜYLE MÜCADELE İÇİNDEYİZ"
"Bu süreç kısa bir süreç değil ve bu süreci kendileri noktasında, kendileri için faydaya dönüştürmek, ülkemizi de adeta çevre ülkelerde olduğu gibi bir sıkıntılı duruma sokabilme gayreti içerisinde olan birçok terör örgütüyle şu anda mücadele içerisindeyiz. Bu terör örgütlerinin başında bölücü terör örgütü PKK geliyor. Bunun yanında aynı şekilde Suriye´nin kuzeyinde PYD, yine PKK´yla ilintili olan YPG ki aynı zamanda PYD ile beraber çalışıyor, bir diğer yine terör örgütü El-Kaide´nin adeta daha sonra ondan ayrılan DAEŞ terör örgütüdür."