Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAYSERİ´DE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KAYSERİ´DE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile varılan mutabakat ile ilgili "Biz ne söylediğimizi ne istediğimizi hangi şartlar altında uygulayacağımızı iyi biliyoruz. Olursa olur olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder, teröristlerin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile varılan mutabakat ile ilgili "Biz ne söylediğimizi ne istediğimizi hangi şartlar altında uygulayacağımızı iyi biliyoruz. Olursa olur olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder, teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz. Sayın Trump ile dün yaptığım görüşmede bunları konuştum" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı´nda Türkiye´ye karşı çıkanları eleştirerek, "Soruyorum; hangi çılgın bize zincir vuracakmış. Terör örgütleri mi, terör örgütleriyle beraber olanlar mı, ellerinde yüz binlerce masumun kanı olanlar mı bize zincir vuracakmış? Suriye´de öldürülen bir milyon sivili görmeyip de teröristleri hedef alan Barış Pınarı Hakeratı operasyonuna tepki gösterenler mi bize zincir vuracakmış? Şaşarım akıllarına. Anlaşılan o ki bunlar Türk milletini tanımıyorlar. Ama tanıyacaklar. Nasıl bir asır önce Çanakkale´de İstiklal harbimizde bizi tanıdılarsa bugün de tanıyacaklar. Nasıl Fırat Kalkanında, Zeytin Dalı Harekatında, Afrin´de tanıdılarsa yine tanıyacaklar. Ya efendice tanıyacaklar ya da derslerini ala ala tanıyacaklar. Ama eninde sonunda bu milleti, bu çelikten iradeyi tanıyacaklar" dedi.