Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE 11.CUMHURBAŞKANI GÜL KAYSERİ´DE

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE 11.CUMHURBAŞKANI GÜL KAYSERİ´DE

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdoğan ile 11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bu gün Kayseri´de Büyükşehir Belediyesi tarafından 1´inci Komando Tugayı´nda verilen geleneksel iftarda buluştu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdoğan ile 11´inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, bu gün Kayseri´de Büyükşehir Belediyesi tarafından 1´inci Komando Tugayı´nda verilen geleneksel iftarda buluştu. İftar yemeğine şehit yakınları ve gaziler de katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Zincidere 1´inci Komando Tugayındaki iftar yemeğine, tugaydaki askerler, şehit yakınları, gaziler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar,  Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Vali Süleyman Kamçı, çok sayıda milletvekili kuvvet komutanları ev sahibi olarak Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Garnizon komutanı Hava Plt.Tuggeneral  Ercan Teke, Şehit yakınları, gaziler,komandolar ve Kayseri protokolünden sınırlı sayıda  isimler katıldı. Medya mensuplarının alınmadığı, Talas ilçesi Zincidere mahallesindeki General Vecihi Akın Kışlasındaki iftar yemeğinde şehitler için özellikle de Şırnak Şenoba yakınlarında düşen helikopterde şehit olan 1. Komando Tugayının bir yıl önceki efsana komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın  ve silah arkadaşları içinde dualar edildi. Kayseri Komando tugayındaki iftara İstanbul´dan  tarifeli uçakla gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir ay önce yitirdiği babası Ahmet Hamdi Gül´ün mezarını ziyaret ettikten sonra geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Kayseri´ye özel uçakla geldi. Her iki Cumhurbaşkanı planlandığı Erkilet Havalanından helikopterle değil 15 kilometre uzaklıktaki tugaya karayolu ile geniş güvenlik önemleri arasında geldi. Bu neden her iki Cumhurbaşkanı ezan okuduğu sırada gelebildi.