Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU YAPILDI

CUMHURİYET BAYRAMI RESEPSİYONU YAPILDI

Kayseri´de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 95´üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Kayseri Valiliği´nce düzenlenen ´95. Yıl Cumhuriyet Resepsiyonu´ Radisson Blu Otelde yapıldı.

Kayseri?de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı´nın 95´üncü yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında, Kayseri Valiliği´nce düzenlenen ´95. Yıl Cumhuriyet Resepsiyonu´ Radisson Blu Otelde yapıldı.

Vali Süleyman Kamçı ve eşi Ayşe Kamçı´nın ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, 2´nci Hava İkmal Bakım Merkezi ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 12. Hava Ulaştırma Ana üs Komutanı Tuğgeneral Selçuk Aygün ve üniversite rektörleri başta olmak üzere mülki ve askeri erkan ile siyasiler, sivil toplum kuruluşlarından davetliler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler ve şehit yakınları katıldı. Resepsiyon, Vali  ve eşi Ayşe Kamçı´nın konuklarını kapıda karşılamasıyla başladı. Davetlilerin Cumhuriyet Bayramlarını kutlayan Vali  ve eşi şehit yakınları ve gazilerle de yakından ilgilendi.

Son kararname ile Mütlkiye başmüfettişi olarak görevlendirilen Vali Süleyman Kamçı, resepsiyonda yaptığı konuşmada, ?Türk Milletinin, tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin 95. yılını birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi, 1.Dünya Savaşı´ndan yenik olarak çıkan Osmanlı Devleti, İtilaf Devletlerince dört bir yandan işgal edilmişti. Milletimizi, Anadolu´da küçük bir bölgeye mahkûm etmek isteyen devletlerin haksız işgaline karşı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün önderliğinde Milli Mücadele başlatılmıştır. Her karışı işgal edilen topraklarımızın kurtuluşu için, büyük zorluklar, yokluklar ve fedakârlıklar içinde verilen Milli Mücadele; bugün hür ve özgür olarak varlığımızı devam ettirmemizin de miladı olmuştur. Milli birlik ve beraberlik ruhu ile hafife alınamayacak güçte düşmanlara karşı kazanılan bu büyük zafer, 29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet´in ilanı ile taçlandırılmıştır " ifadelerini kullandı. Sözlerini sürdüren Kamçı şöyle konuştu:

"Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvetin, milletin ta kendisi olduğunu ifade eden Vali Kamçı sözlerini şöyle sürdürdü. ?Türk milleti, Cumhuriyeti benimsemiş ve bütün değerlerine sımsıkı sarılmıştır. Türk Milletine bırakılmış en büyük miraslardan olan Cumhuriyet, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin de temelidir. Cumhuriyet yönetimi ile hukuk, insan hakları ve demokrasi alanlarında ülkemizde önemli gelişmeler yaşanmıştır. Hiçbir ayrımcılığı kabul etmeyen Cumhuriyet idaresinde, sadece hukukun üstünlüğü kabul edilebilir. Demokratik seçimlerle ve halkın tercihiyle, Cumhuriyet tarihi boyunca işbaşına gelen hükümetler, devletimizin ve milletimizin temsilcisi, demokrasi ve cumhuriyetimizin teminatıdır. Bilimde, teknikte, sanayileşmede, ekonominin her alanında alın teri dökmek, başarılı olmak ve üretmek mecburiyetindeyiz. Mustafa Kemal Atatürk´ün, Cumhuriyetimizin kuruluşunda hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak için tüm zorluklara ve tehditlere rağmen çok çalışarak, Ülkemizi daha güzel günlere ulaştıracağız."

Daha sonra kırmızı beyaz renklerle hazırlanan ve üzerinde ?Cumhuriyetimizin 95. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun´ yazılı pasta, Vali Süleyman Kamçı, eşi Ayşe Kamçı ve davetliler ile birlikte kesildi.