Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CUMHURİYET EĞİTİM TRENİ SİVAS´A UĞURLANDI

CUMHURİYET EĞİTİM TRENİ SİVAS´A UĞURLANDI

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün anısına hazırlanan TEKDEN Koleji Cumhuriyet Eğitim Treni´nin Sivas´a uğurlama törenine katıldı.  

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün anısına hazırlanan TEKDEN Koleji Cumhuriyet Eğitim Treni´nin Sivas´a uğurlama törenine katıldı.
 
Kayseri Tren Garı´nda düzenlenen uğurlama törenine Vali Kamçı, 25. Dönem Kayseri Milletvekili ve Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Uğurlama töreninde bir konuşma yapan Vali Kamçı, Cumhuriyetimizi yaşatacak olan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, milli ve manevi değerlerimizle eğitmenin öneminin oldukça büyük olduğunu ifade ederek, ?Şüphesiz, gelecek geçmişini iyi bilen ve ondan ders çıkaran milletlerin olacaktır.? dedi.
 
Geleceğin inşasının tarihte gizli olduğunu ve gelişmiş ülkelerin tarihe oldukça önem verdiğini ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Bu nedenle, geleceğin inşası tarihte gizlidir ve gelişmiş ülkeler tarihe oldukça önem vermektedirler. Bu bilinçle,  Cumhuriyet Treni ile öğrencilere tarihte bir yolculuk yapma imkanı sağlanmaktadır. Tren yolculuğuna katılan öğrenciler, Kurtuluş Savaşı dönemine giderek, daha gerçekçi şekilde tarihi anlama ve o dönemin duygularını daha yoğun şekilde yaşama fırsatına kavuşuyorlar. Bu yolculuk ile atalarımızın, büyük zorluklar ve yoksulluklar içerisinde verdiği mücadeleye tanık olan gençlerimiz, vatan, millet, bağımsızlık ve kutsal değerlerimiz için gerektiğinde verilmesi gereken mücadeleye ilişkin yüksek bir ruh kazanacaklardır.?
 
25. Dönem Kayseri Milletvekili ve Tekden Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Tekden ise Tekden eğitim kurumlarının buna benzer nice faaliyetler ile çocuklarımızı geleceğin büyükleri olarak yetiştirme gayreti içerisinde olduğunu belirterek, ?Buradaki ve Tekden eğitim kurumlarındaki hiçbir çocuğu ayırt etmeden hepsini yaptığımız ve yapacağımız eğitimler ile büyük bir güç olarak gelişeceklerini düşünüyoruz. Türkiye´yi ve değerlerimizi en üstün şekilde geleceğe taşıyacak büyük insanlar olarak yetişmelerini arzu ediyoruz.? dedi.
 
Konuşmaların ardından Vali Kamçı ve protokol üyeleri trene binerek Sivas´a gidecek öğrencileri uğurladı.