Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CUMHURİYET HALK PARTİSİ KAYSERİ İL BAŞKANI ÖZER´DEN AFRİN AÇIKLAMASI

CUMHURİYET HALK PARTİSİ  KAYSERİ İL BAŞKANI  ÖZER´DEN AFRİN AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin´e düzenlediği harekatla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin´e düzenlediği harekatla ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

 Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin´e düzenlediği harekatla ilgili konuşan CHP İl Başkanı Ümit Özer, "Öncelikle Türkiye´nin sınır güvenliğini sağlamak amacıyla terör örgütlerine karşı yürütülen ?Zeytin Dalı Operasyonu?nda şehit olan hemşehrimiz Mehmet Muratdağı ve tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum. (Ulusun hayatı tehlikeye girmedikçe, savaş bir cinayettir) diyen, milletine (Yurtta Barış, Dünyada Barış) sözleriyle yol gösteren Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün izinden yürüyen Türkiye Cumhuriyeti; bugün emperyalizmin kirli oyunları ve AKP iktidarının yanlış Ortadoğu politikası nedeniyle, bugün kendi sınırlarımızı korumak zorunluluğu ile karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı. Özer sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün (Söz konusu vatansa gerisi teferruattır) sözünün şiar edinerek, tüm ayrılıklarımız bir yana vatan için yan yanayız, omuz omuzayız. Nasıl ki, Çanakkale´de, Kurtuluş Savaşı´nda, Kıbrıs Barış Harekatı´nda vatan savunması söz konusu olunca tüm farklılıklar, tüm ayrılıklar bir kenara bırakılarak bu millet birlik olmuşsa bugün de Türkiye´nin sınır güvenliği için yapılan ?Zeytin Dalı Operasyonu?nda birlik olmuştur. Nasıl ki dün vatan savunması için daha lise çağındaki çocuklar elleri kınalanıp, düğüne gider gibi Sakarya´ya cepheye gitmişse, bugün de şahadet için bu milletin çocukları hazır beklemektedir. Bu millet Türkiye Cumhuriyeti´nin varlığına, üniter yapısına karşı yapılan hiçbir saldırıyı karşılıksız bırakmayacak, gerekli cevabı mutlaka verecektir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."