Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CUMHURİYETİN 93.YILI KUTLANDI

CUMHURİYETİN  93.YILI KUTLANDI

Kayseri´de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu sürüyor

Kayseri´de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu sürüyor. Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş yıldönümü kutlamaları Vali Süleyman Kamçı´nın makamında tebrikleri kabul etmesiyle devam etti.
 
Atatürk Anıtı´na çelenklerin sunulması ile dün başlayan ve bugünde Valilik makamında devam eden kutlamalar kapsamında yapılan Tebrikat Töreni´ne, Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu ve Hülya Nergis Atçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Selçuk Aygün başta olmak üzere mülki ve askeri erkân, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve temsilcileri katıldı.
 
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Cumhuriyet Meydanı´nda devam edildi.
 
Vali Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik üstü açık bir araca binerek vatandaşların bayramını kutladı.
Vali Kamçı, yaptığı konuşmada sözlerine, ?Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 93. yıldönümünü gururla ve heyecanla kutluyoruz. Büyük milletimizin ve siz değerli Kayserili vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun? diyerek başladı.
 
Vali Kamçı, Osmanlı Devleti ile 3 kıtada 600 yıl boyunca, barış ve huzur içinde hükümranlık kuran büyük Türk Milleti´nin, 19. Yüzyılın sonlarına geldiğinde, dünyada ortaya çıkan gelişmelere uyum gösteremediğini ve son 100 yıllık döneminde savaşlar, ayaklanmalar ve ihanetlerle uğraştığını söyledi.
 
Milletimizin, dünyanın gördüğü en yıkıcı savaşlardan birinin sonrasında dahi, ne kadar zor ve çetin şartlar altında olursa olsun hiçbir dayatmayı kabul etmeyeceğini tüm cihana gösterdiğini belirten Vali Kamçı, sözlerine İstiklal Marşımızın şu kıtasıyla devam etti:
 
?Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
Kükremiş sel gibiyim: Bendimi çiğner, aşarım;
Yırtarım dağları, enginlere sığmam taşarım.?
 
Kurtuluş Destanımızın, sadece bizim milletimizi kurtarmadığını, bu dik duruş, işgal altında ve sömürge haline gelmiş milletlere de örnek ve umut olduğunu dile getiren Vali Kamçı sözlerine şöyle devam etti:
 
?Büyük Önder, yeni kurulacak devletin yönetim şeklinin millet egemenliği esasına dayalı, bir yönetim şekli olan Cumhuriyet olması gerektiğine inanmakta idi. Cumhuriyet, yönetenlerin din, kan, asalet yerine halkın oylarıyla belirlendiği bir yönetim sistemidir. Demokratik seçimlerle yönetenlerin belirlendiği, en insani yönetim tarzıdır. Asil milletimiz Cumhuriyeti benimsemiş, onun getirdiği değerlere sımsıkı sarılarak bugüne kadar onu ayakta tutan yegane güç olmuştur. Geçtiğimiz aylarda, demokrasimizi ve ötesinde milli birlik ve beraberliğimizi, barış ve huzurumuzu hedef alan hain darbe girişimi, yine Vatanımızın bağrından çıkan şerefli evlatlarımızın sergilediği eşsiz mücadele ile def edilmiştir. Milletimizin haklı ve kahramanca mücadelesi ile vatanımız ve milletimiz üzerinde oynanan oyunlar bozulmuş, dostlarımızın kalbine huzur ve güven, düşmanlarımızın kalbine ise endişe ve korku salınmıştır. Bu kutsal değerler uğruna geçmişten bugüne dek canlarını feda eden şehitlerimizle, gazilerimizle gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki, onların fedakârlıkları ve kahramanlıkları sayesinde bugün, bir arada coşku ve sevinç içerisinde Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.?
 
Bize yepyeni bir devlet ve sonsuz bir gelecek hediye etmiş olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle andığını dile getiren Vali Kamçı, konuşmasını, ?Tüm Kayseri halkının ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.? diyerek sonlandırdı.
 
Kalabalık bir vatandaş grubunun izlediği törende halk oyunları gösterileri sunuldu, bazı öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik Kulübü öğrencilerinin gösterisi ilgiyle izlenirken, Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvasında dereceye giren takımlara da kupaları verildi. Vali Kamçı, dereceye giren takımlara kupalarını vererek, başarılarının devamını diledi.
 
Öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, askeri birlikler ve kolluk kuvvetlerinin yer aldığı tören kortejinin merasim geçişiyle sona eren törenin ardından Vali Kamçı, tören alanına gelen vatandaşların ve çocukların bayramını kutladı.