Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DAĞ KAYAĞI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI KAYSERİ´DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

DAĞ KAYAĞI TÜRKİYE ŞAMPİYONASI KAYSERİ´DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen, Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası´na Erciyes Kayak Merkezi ilk kez ev sahipliği yaptı.

 

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen, Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası´na Erciyes Kayak Merkezi ilk kez ev sahipliği yaptı.

Erciyes Turizm Merkezi Hacılar Kapı Tesisleri´nde gerçekleştirilen şampiyonaya Kayseri, Erzincan, Erzurum ve Isparta illerinden, yıldız erkekler, genç kadınlar, genç erkekler, büyük kadınlar ve büyük erkekler kategorilerinde toplam 37 sporcu katıldı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar, yarışma öncesinde yaptığı açıklamada ?Erciyes´te ilk defa Türkiye şampiyonası düzenlediklerini ve Dağcılık Federasyonu olarak ilk kez uluslararası kurallar çerçevesinde bir şampiyona gerçekleştirdiklerini belirtti.

Başar, sözlerini şöyle sürdürdü;

?Bundan önceki yılda 2017 Dünya Dağ Kayağı Şampiyonasını yaptık. Uluslar Arası Dağ Kayağı Federasyonu (ISMF) onaylı olarak ve oda çok başarılı geçmişti. Bu yılda Türkiye şampiyonamızı yapıyoruz ve ilk defa rekor bir katılım var, 37 sporcuyla yapıyoruz, bundan önce çok düşüktü. Özellikle alt yapıya verdiğimiz önemle yeni sporcularımız katıldı. Yeni olimpik sporcular yetişecek. Genç sporculara çok önem veriyoruz federasyon olarak, bu şampiyona da önemli. Milli takıma girecek sporcular bu yarışmada belirlenecek. Dağ kayağı organizasyonu biraz kapsamlı bir organizasyon ama çok neşeli, eğlenceli bir tırmanış gerçekleşecek. Bu yarışmada da güzel bir yarış olacağını düşünüyoruz Erciyes´imizde. Biz bu yıl Erciyes´i uluslararası dağ kayağı federasyonu (ISMF) tarafında onaylattık akredite ettik bu dağı, dağ kayağı yarışmaları yapılması konusunda. Dağ kayağı konusunda çok uygun bir dağ Erciyes Dağı. Bu yıl yaptığımız Türkiye şampiyonasından sonra gelecek yıl dünya şampiyonası yapmak için çalışıyoruz. Uluslararası dağ kayağı dünya şampiyonasını Erciyes´te yapmak istiyoruz 2019´da.?

Yıldız erkekler, genç kadınlar, genç erkekler, büyük kadınlar ve büyük erkekler olarak beş farklı kategoride gerçekleştirilen, çıkışı ile inişi yaklaşık dört saat süren ve oldukça çekişmeli geçen şampiyonada, dereceye giren sporcular madalyalarını, Hacılar Kaymakamı Haluk Sezen, Hacılar Belediye Başkan Vekili Ömer Pınar, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Ersan Başar´ın elinden aldı.

Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporcular ise şöyle;

Büyük erkekler kategorisinde birinciliği Ali Osma, ikinciliği Ayhan Enes Işık, üçüncülüğü ise Furkan Polat kazandı. Büyük kadınlar kategorisinde ise birinciliği Yeliz Esen kazanırken Hilal Şafak ikinciliği elde etti. Genç erkeklerde ise birinciliği Emirhan Çimen, ikinciliği Suat Uluç, üçüncülüğü Musab Balu kazandı. Genç bayanlarda birinciliği Cansel Taşçı, ikinciliği Dilara Yılmaz, üçüncülüğü ise Hilal Güneş kazandı. Yıldızlar Erkeklerde birinciliği Ahmet Uçkun, ikinciliği Naim Erdem Uğurlu, üçüncülüğü Batuhan Kampçı kazandı. Yıldızlar bayanlarda ise Ümmü Gülsüm Yıldırım birinciliği elde etti.