Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

DAHA FAZLA DENETİM DAHA AZ CEZA

DAHA FAZLA DENETİM DAHA AZ CEZA

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yılın ilk 9 ayında yapılan trafik denetiminin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artmasına rağmen ceza uygulanan araç sayısının yüzde 23 azaldığını belirterek, araç ve sürücü sayısının yüzde 6 arttığı kentte düşüşün


Kayseri Valisi Orhan Düzgün, yılın ilk 9 ayında yapılan trafik denetiminin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13 artmasına rağmen ceza uygulanan araç sayısının yüzde 23 azaldığını belirterek, araç ve sürücü sayısının yüzde 6 arttığı kentte düşüşün sebebini eğitimler ve denetimlerle beraber trafik kurallarına uyma kültürünün olumlu yönde gelişmesi olarak açıkladı.
Vali Düzgün, trafik denetimlerine ilişkin bilgi verdiği açıklamasında, vatandaşların can ve mal güvenliğinin her şeyin üstünde olduğunu ve bu güvenliğin sağlanması adına her türlü çalışmanın yürütüldüğünü söyledi.
Kayseri genelinde, 2014 yılının ilk 9 ayında kayıtlı motorlu araç sayısının 308 bin 117 iken 2015 yılının aynı döneminde yüzde 6 artışla bu sayının 328 bin 117´ye yükseldiğini ifade eden Vali Düzgün, yine 2015 yılının aynı döneminde kayıtlı sürücü sayısının 447 bin 271 iken yüzde 6 oranında artışla 475 bin 798?e ulaştığını belirtti.
Trafikte saygı ve kurallara uyma ile birlikte denetimlerin öneminin altını çizen Vali Düzgün, şu bilgileri verdi:
?2014 yılı ilk dokuz aylık döneminde toplam 398 bin 652 araç kontrol edilmiş, bu kontrollerde evrak eksikliği ve kusurlu olduğu görülen 163 bin 197 araç ve sürücüsüne 35 milyon 153 bir TL cezai işlem uygulanmıştır. 2015 yılının aynı döneminde yapılan kontroller ise 451 bin 735 olarak gerçekleşmiş, eksikliği ve kusuru bulunan 124 bin 571 araç ve sürücüsüne 31 milyon 475 bin TL cezai işlem uygulanmıştır. 2015 yılı ilk dokuz aylık döneminde yapılan denetimler incelendiğinde; bir önceki yılın aynı dönemine göre, halkın huzurunu bozacak şekilde egzozu gürültülü araç sürücüleriyle, drift gibi tehlikeli hareketlerle trafik güvenliğini tehlikeye düşüren araç sürücülerine yazılan trafik cezalarında %207 oranında bir artış olduğu gözlenmektedir. Yapılan kontrollerde yüzde 13 oranında artış olmasına rağmen, trafik para cezası uygulanan sürücü ve araç sayısında yüzde 23 azalma meydana gelmiştir.?
Vali Düzgün, trafik denetimlerini artırma ve daha etkili hale getirmenin önemine işaret ederek, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi amacıyla trafik önlemlerinin artırılacağını ifade ederek, Kayseri genelinde meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalar açısından değerlendirildiğinde, dokuz aylık dönemde ölü sayısında yüzde 15.38 oranında, yaralanmalı kaza sayısında % 7.11 oranında azalmanın yaşandığını dile getirdi.
Vali Düzgün, araç ve sürücülere uygulanan ceza miktarlarında meydana gelen düşüşün, yapılan eğitim ve denetimlerle beraber trafik kurallarına uyma kültürünün olumlu yönde gelişmesinden kaynaklandığını belirterek, vatandaşlara teşekkür etti.
Trafiğin sadece araç veya yaya akışını ifade eden bir kavram değil toplu yaşam için gereken olmazsa olmaz bir kültür olduğunu vurgulayan Vali Düzgün, bu bilinçle trafik ortamında bulunan yol kullanıcılarına yönelik eğitim ve denetim faaliyetlerine devam edileceğini söyledi.