Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DEAŞ SANIĞI 3 SURİYELİ BERAAT ETTİ

DEAŞ SANIĞI 3 SURİYELİ BERAAT ETTİ

Suriye´den yasa dışı yollarla Türkiye´ye geldikleri ve DEAŞ terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla Kayseri´de tutuklu yargılanan Suriye uyruklu Hamzah Khalid Müslim, Mustafa Hamid ve Mustafa Ahmet Hamad Al- Karboodı, beraat etti.

Suriye´den  yasa dışı yollarla Türkiye´ye geldikleri ve DEAŞ terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla Kayseri´de tutuklu yargılanan Suriye uyruklu Hamzah Khalid Müslim, Mustafa Hamid ve Mustafa Ahmet Hamad Al- Karboodı, beraat etti.
Geçen yıl Aralık ayında, Irak ve Suriye´den yola çıkıp, yasa dışı yollarla sınır bölgeleri üzerinden Türkiye´ye gelen Suriye uyruklu Hamzah Khalid Müslim, Mustafa Hamid ve Mustafa Ahmet Hamad Al- Karboodı´nın, İl Göç İdaresi´ne kayıt yaptırmadıkları belirlendi. Ayrıca, şüphelilerin Türkiye´ye giriş tarihlerinin terör örgütü DEAŞ´ın dağılma tarihine denk geldiği tespit edildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, Emniyet Müdürlüğü´ndeki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler, ´DEAŞ silahlı terör örgütü üyeliği´ suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.
4´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıklar Hamzah Khalid Müslim, Mustafa Hamid ve Mustafa Ahmet Hamad Al- Karboodı ile avukatları hazır bulundu. Tercüman eşliğinde savunma yapan sanıklar, örgütün bazı sözde ´emirlerinin´ isimlerini bildikleri ve ´örgüt üyesi´ oldukları iddialarını reddederek beraatlarini istedi.
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucu tutuklu 3 sanığın da ´örgüt üyeliği´ suçundan beraatlarine karar verdi.