Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ COŞKUYLA KUTLANDI

DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ COŞKUYLA KUTLANDI

24 gündür tutulan demokrasi nöbetinde on binlerce Kayserili Cumhuriyet Meydanı´nı doldurarak, ?Demokrasi ve Şehitler Mitingi?ni şölen haline çevirdi.

 

24 gündür tutulan demokrasi nöbetinde on binlerce Kayserili Cumhuriyet Meydanı´nı doldurarak, ?Demokrasi ve Şehitler Mitingi?ni şölen haline çevirdi.
 
Demokrasi nöbetinde Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Vali  Süleyman Kamçı,  Kayseri Milletvekilleri İsmail Emrah Karayel, İsmail Tamer, Sami Dedeoğlu, Çetin Arık, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ile binlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanı´nda buluştu.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, kürsüde yaptığı konuşmasında, 15 Temmuz gecesi bir grup hainin kalkışmasıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, FETÖ Terör örgütünün gerçek yüzünü o gün gördüklerini belirti.
Bakan Sayın Özhaseki, FETÖ Terör örgütünün düzenlediği hain saldırıya karşı milletin ayaklara kalktığını ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Bunların hesap edemedikleri bir şey vardı. Allah´ın en büyük plan yapıcı olduğunu unutmuşlardı. Bu milletin değerlerinden kopmuşlardı. Sonra sizin iradenizi unutmuşlardı. Daha önce ihtilal yapanlar başarmışlardı. Şimdi de istediklerini yapacaklarını zannetmişlerdi. Böyle olmadığını, bu milletin ne yüce bir millet olduğunu bir kez daha anladılar. Bunlar azıcık başarılı olsalardı iç savaş başlayacaktı. Kendi içimizde askerimizi bölüp, dışarıya karşı zayıf düşüreceklerdi. Ülkenin doğusunda yeni bir devletçik çıkaracaklardı. Bütün bunları hesap ettiler. Bunların akıl babaları şeytandan iki metre önde gittiği için bunları çok iyi biliyorlardı. Allah´a şükürler olsun ki oyunları tutmadı. O gün hainin anlıdan vuran kardeşimiz Ömer kazandı. Allah´a hamd olsun ki Türk milleti kazandı.?
 
Vali Kamçı yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Kayserili hemşerilerimizin kendilerinden önce meydanlara çıktığını belirterek, tüm Kayserililere demokrasiye sahip çıktıkları için teşekkür etti.
 
Vali Kamçı, 15 Temmuz gecesi meydanları dolduran vatandaşların kendisine söylediği ´Sayın Valim sizinle ölmeye geldik´ sözünü unutmayacağını ifade ederek, kendisinin de onlara ´Kimse ölmesin, kimsenin ölmesine müsaade etmeyeceğiz´ dediğini hatırlattı.
 
Güzel Kayseri´mizde kimsenin burnu kanamadan bu işleri atlattıklarını ifade eden Vali Kamçı, hainlerin hainliklerinin Kayseri´mize ulaşamadığını belirtti.
 
Milletvekilleri ve siyasi parti temsilcilerinin konuşmalarının ardından ?Demokrasi ve Şehitler Mitingi? coşkuyla kutlanmaya devam etti.