Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

DESTİCİ: İKTİDAR HATA ÜSTÜNE HATA YAPIYOR

DESTİCİ: İKTİDAR HATA ÜSTÜNE HATA YAPIYOR

Kayseri´de gazetecilerle bir araya gelen BBP lideri Mustafa Destici, şehitlerimizi rahmetle andığını yaralı polis ve askerlere acil şifa dilediğini, Ankara´daki canlı bomba saldırısında ölen ve yaralananlar için de aynı dileklerde bulunduğunu söyledi.

Kayseri´de gazetecilerle bir araya gelen BBP lideri Mustafa Destici, şehitlerimizi rahmetle andığını yaralı polis ve askerlere acil şifa dilediğini, Ankara´daki canlı bomba saldırısında ölen ve yaralananlar için de aynı dileklerde bulunduğunu söyledi. Destici, "Öncelikli arzumuz, ülkemizdeki terör saldırılarının sona erdirilmesi ve iç barış huzurumunuz tüm yurtta tesis edilmesi. Bütün bunların olabilmesi için devleti yönetenlerin üzerine düşenleri iradeli şekilde kararlı ve sorumluluklarının bilincinde yerine getirmesi lazım. Güneydoğu Anadolu´da PKK´ya yönelik zafiyet gösterildi, ihmal edildi. Ankara´daki canlı bomba eyleminde olduğu gibi burada bir büyük ihmal vardır. 13 yıllık AKP iktidarının ülkemizi getirdiği nokta gözlerimizin önündedir" dedi. Destici, "Çözüm süreci´nın denilen çözülme süreci haline geldiğini, buna karşı olduklarını defalarca dile getirdiklerini anlatırken, şu iddialarda bulundu:

"Yanlışlarını farkettiler ama tavşan yamacı aştı. "PKK neden 7 Haziran sonrası bu denli eylem yapıyor?" deniyor. Çünkü; "Çözüm sürecinde" AKP iktidarı PKK ile pazarlık masasına Apo´yu serbest bırakacağım, başkanlık özerklik, anadilde eğitim vereceğim" dedi. PKK Kandil´in stratejisiyle hareket etmiyor ki. Batılılıların stratejileriyle hareket ediyor. PKK 3 sene sonra Suriye, Rusya ve Türkiye´deki gelişmeleri biliyordu. Burada öngörürüz bir iktidar vardı ve bundan faydalandılar. AKP 7 Haziran´da istediğini alamayınca geri adım attı. PKK´nın istediği zaten buydu ve eylemlerine acımasız şekilde başladı. Çözüm sürecinde döşediği mayınları patlatarak her türlü saldırıyı düzenlemeye başladı. PKK ile el tutuşursanız alacağınız cevap buydu. "Aldatıldık, kandırıldık" cümleleriyle devlet yönetilmez. Devletin bekası, bunlara feda edilecek kadar küçük değildir."

Destici, hükümetin ABD oyununa geldiğini, AK Parti´nin seçmenleri kandırdığını belirterek, Ankara´daki canlı bomba eylemi ile ilgili konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun "Canlı bombaları tespit ettik ama eylem yapmadan nasıl tutuklayabiliriz" dediğini hatırlattı. BBP Genel Başkanı şöyle konuştu:

"Tweet atanları, makul şüphe diyerek insanları tutukluyorsun da ülkenin birliğine kastedenlerle ilgili mi harekete geçemiyorsun. Sen böyle zafiyet gösterip sorumlu olanları kanatların altına alırsan. İki tane insan istifa edemedi.Hani o koltuklar hizmet yeriydi. Millete hizmet edemediniz kalkın o koltuktan. Yerlerine de yine sen atıyorsun zaten. Bu seçim de milletin sorunlarına çözüm olmayacak. Vatandaş, diğer partilere destek verirse çözüm bulamaz. Hayal kırıklığına uğrarsınız. Bugün denenmesi gereken BBP´dir. Seçim kanunuyla ilgili niye değişiklik yapmıyorlar. Hazine yardımları niye eşit dağıtılamıyor, barajı niye özellikle kaldırmıyorlar?