Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

DETOK” TEKNİK PROJE AŞAMASINDA

 DETOK” TEKNİK PROJE AŞAMASINDA

Develi Turizm Odaklı Kalkınma Projesi (DETOK) koordinatörleri Prof. Dr. Osman Özsoy, Doç. Dr. Birol Akgün, Öğr. Gör. Abdulkadir Dağlı ve Mustafa Mayda; Develi Belediyesi Toplantı Salonunda Başkan Cabbar öncülüğünde birim amirleri ve meclis üyelerine DETOK

 

Develi Turizm Odaklı Kalkınma Projesi (DETOK) koordinatörleri Prof. Dr. Osman Özsoy, Doç. Dr. Birol Akgün, Öğr. Gör. Abdulkadir Dağlı ve Mustafa Mayda; Develi Belediyesi Toplantı Salonunda Başkan Cabbar öncülüğünde birim amirleri ve meclis üyelerine DETOK projelerinin teknik aşamasında nelerin yapılacağına dair sunum gerçekleştirdi. 

2013 Kasım ayında  altı aylık alan çalışmalarının ardından 216 projenin sekiz farklı sektörde projelendirmesini yapan 51 uzman ekibin oluşturduğu projeler toplamda 4676 sayfalık bir hacmi kapsamaktadır. Kentsel tasarım, turizm, sanayi gibi topyekün  kalkınma projeleri kapsamında Kalkınma Bakanlığına sunulmuş ilk proje olma özelliği taşıyan DETOK, uzmanların “Dünyada Develiden başka yer yok; bu sebeple burayı cennete çevirme adına neler yapılabilir” düsturunca hazırlanmış bir projedir. Projelerin tek tek bütün fizibilite çalışmalarının yapılıp ayrı ayrı dosyalar oluşturularak hazırlanacağı ikinci kısım olan Teknik Proje Kısmında uzmanlar “Develi Gelişim Konseyinin” kurulmasına ısrarla vurgu yaptılar. Belediye, Kaymakamlık, Üniversiteler, İş Dünyası, Sivil Toplum Kuruluşları ve yöre halkının olması gerektiği konsey, Develi'nin bu projeleri ne kadar istediğiyle ve bu hususta atılacak adımları organize etme noktasında faaliyet gösterecek. Meclis üyelerinin olumlu tepkileriyle karşılık bulan tanıtım toplantısın sonunda Başkan Cabbar, “DETOK projeleri, Develimizin bütün yönleriyle ele alındığı ve topyekün bir kalkınmaya sebebiyet verecek projeler bütünüdür. Bu anlamda bu projelere finansmanın sağlanması ve bürokratik engellerin aşılması hususunda elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Ayrıca projelerin hayat bulması için diğer kurum ve kuruluşlarımızla ve halkımızla her daim bu projelere teşvik ve sahiplendirme faaliyetlerimiz ve istişarelerimiz devam edecektir. Teknik proje aşamasını yapmakta olan uzman hocalarımıza kolaylıklar diliyorum” açıklamalarında bulundu.