Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DEVELİ AŞIK SEYRANİ FESTİVALİ BAŞLADI

DEVELİ AŞIK SEYRANİ FESTİVALİ BAŞLADI

Kayseri Develi Belediyesi tarafından 3-4-5 Ağustos tarihleri arasında 35.´si düzenlenecek olan Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri başladı.

Kayseri Develi Belediyesi tarafından 3-4-5 Ağustos tarihleri arasında 35.´si düzenlenecek olan Uluslararası Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri başladı.

Develi Belediyesi önünden kortej yürüyüşüyle başlayan programa AK Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu, Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak, kurum amirleri, yurt dışından gelen folklor ekipleri ve çok sayıda Develili katıldı.

Cumhuriyet Meydanına kadar yapılan ardından programa ev sahipliği yapan Başkan Cabbar, festivalin amacından bahseden bir konuşma yaptı. ?3 yıldır ertelemek zorunda kaldığımız Uluslararası Âşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivalimizin bu yıl 35.´sini tertip etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Halk ve Hak aşığı olan Seyrani´mizi ulusal ve uluslararası arenada tanıtmak için gayretlerimiz devam edecektir ? diyen Başkan Cabbar yapılan etkinliklerin birlik ve beraberliğin artmasına vesile olması temennisinde bulundu. Başkan Cabbar´ın ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Kaymakam Duru ?Develimizin simgesi durumuna gelmiş Aşık Seyrani´yi tanıtmak ve Develi dışından gelen misafirlerimizin kültürlerini yaşamak için yürütülen festivalimizin hayırlı bir şekilde tamamlanmasını diliyorum? dedi. Açılış programındaki son konuşmayı ise AK Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu yaptı. Seyrani hakkında özet bilgi verdikten sonra Develililer tarafından Seyrani´nin çok sevildiğinden bahseden Dedeoğlu 5 Ağustos Cumartesi Günü saat 14.00´da Kadın ve Çocuk Hastanesi tarafından yapılacak olan 150 yatak kapasiteli yeni Develi Devlet Hastanesi´nin açılışına Develililerin yoğun bir şekilde katılmasının öneminden bahsetti.

Yapılan konuşmaların ardından Bulgaristan Rubnica folklo ekibinin halk oyunları gösterileriyle devam etti. Farklı oyunlar oynayarak Develililere görsel bir şov yaşatan folklor ekibinin gösterilerinin ardından şehir dışından katılan âşıklar Seyrani´yi metheden türküler söylediler. Açılış programının son kısmında İlçe protokolü Cumhuriyet Meydanında kurulan Yöresel Ürünler Pazarı´nın açılışını yaptılar. Festival süresinde Develi´nin yöresel ürünlerinin satışının yapılacağı Pazarda esnaflarla hasbihal eden protokol üyeleri, hayırlı ve bol kazanç dileklerinde bulundular. Ayrıca etkinlikler kapsamında Merkez Çarşı Camiinde öğle namazı öncesi Seyrani için mevlit okutularak sonrasında Develililere mevlit şekeri ikramında bulunuldu.