Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI CABBAR´DAN KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI CABBAR´DAN KURUMSAL KİMLİK ÇALIŞMASI HAKKINDA AÇIKLAMA

Gelişen ve değişen yönetim sistemlerine ayak uydurmak, çağın gerektirdiği bilgi ve tecrübelerden faydalanmak ve bir standardizasyon oluşturmak maksadıyla yaptığımız ?Kurumsal Kimlik? çalışmasının logo değişikliği olarak lanse edilmesi Develi Belediyesi yö

Gelişen ve değişen yönetim sistemlerine ayak uydurmak, çağın gerektirdiği bilgi ve tecrübelerden faydalanmak ve bir standardizasyon oluşturmak maksadıyla yaptığımız ?Kurumsal Kimlik? çalışmasının logo değişikliği olarak lanse edilmesi Develi Belediyesi yönetimi olarak bizlere yapılmış çirkin bir iftiradır. ?Develi Belediyesi Kurumsal Kimlik? çalışmasını belirlenen bir tarihte halkımıza tanıtma ve bilgilendirme toplantısı yapılması planlanmıştı. Teknik bir farklılık bulunmasına rağmen logo ile kurumsal kimlik çalışmasını aynıymış gibi anlayıp bilgisizlikleriyle halkımızı yanlış yönlendirenlere karşı kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına basın açıklaması yapılması zorunlu hale gelmiştir.

Yeni Kurumsal Kimlik çalışmasında kullanılan motif, renk ve desenlerin her birisi İlçemizin tarihi ve kültürel unsurlarını yansıtmaktadır:

Selçuklu Yıldızı: Develi ilçemiz tarihte Selçuklu dönemindeki önemli Selçuklu yerleşim yerlerinden biridir. Ayrıca Develi ilçesinde birçok tarihi eserde bu motif ve desen yaygın şekilde kullanılmıştır. Sivas-i Hatun Camimiz ve İlçemizdeki bezemeli mezar taşları örneklerindendir.

Turkuaz Rengi: Turkuaz rengi bir Türk Sanatı rengidir.

Diğer Renkler gelince; Kurumsal Kimlik Logosunda bulunan ?ok? şeklindeki renkler Develi´nin değerlerini temsil etmektedir. Develinin doğası, tarihi, insanları, kadınları, gençleri, huzuru, medeniyeti, mutfağı, ekonomisi ve birçok somut ve somut olmayan pozitif değeri bu renklerle logoda temsil edilmektedir. Bu renklerin ?ok? şeklinde Selçuklu yıldızına doğru yönelmesi ve merkezdeki yıldızda odaklanması; tüm değerleri ile bir Selçuklu şehri olan Develi´nin bütünleşmesi olarak algılanmalıdır.

Sosyal medyada ?-Develi Belediyesi logosu değiştirildi? gibi ifadeler gerçeği yansıtmamakla birlikte siyasi çıkar ve art niyet taşımaktadır. Selçuklu İmparatorluğu ve sonrasında Türk İslam Mimarisinin simgelerinden olan Selçuklu Yıldızı´nı hain FETÖ/PDY terör örgütü ile ilişkilendirerek terör örgütüne mal edilmeye çalışılması ecdadımıza yapılan en büyük hakarettir. Develi Belediyesi´nden herhangi bir bilgi alınmadan Develi Belediyesine yönelik olumsuz bir algı oluşturmak amacıyla, bu iftirayı yayanlara karşı hukuki süreç başlatılmış olup ayrıca bu art niyetli kişileri başta Yüce Allah´a ve halkımızın sağduyulu vicdanına havale ediyoruz. Seyrani´mizin, Dev Ali´mizin, Erciyes´imizin ve Sultan Sazlığı´mızın bulunduğu mevcut logomuz, Develi Belediyesi´nin logosu olarak Belediye hizmet binasının önünde dalgalanmaktadır ve dalgalanmaya da devam edecektir. Halkımızı kurumsal kimlik çalışması ile logo çalışmasını aynıymış gibi göstererek yanıltmaya çalışanlar bilmelidirler ki hemşerilerimiz doğru ile yanlışı ayırt etmeyi çok iyi bilirler. Bu durumdan vazife çıkarmak isteyenler şunu da iyi bilsinler ki Develi sevdası kirli siyasetinize alet edilemeyecek kadar ulvi bir duygudur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Mehmet CABBAR

Develi Belediye Başkanı