Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

DEVELİ BELEDİYESİ ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

DEVELİ BELEDİYESİ ÇALIŞMALARINA ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Develi Belediyesi tarafindan yapılan; Doğalgaz ,Kadin ve Gençlik Merkezi insaatı, Atik Su Arıtma Tesisi ve Develi Stadyumu İnsaat Çalışmaları en kısa sürede hizmet vermesi için aralıksız devam ediyor.

Develi Belediyesi tarafindan yapılan; Doğalgaz ,Kadin ve Gençlik Merkezi insaatı, Atik Su Arıtma Tesisi ve Develi Stadyumu İnsaat Çalışmaları en kısa sürede hizmet vermesi için aralıksız devam ediyor.

DOĞALGAZ ÇALIŞMALARINDA SON DURUM

İlçemizde 2014 yılının Aralık ayında başlayan, Develi için hayati önemi olan ve halkımızın refah ve yaşam seviyesini artıracak olan doğalgaz projesi kapsamında doğalgaz boru hattının döşenmesi çalışmaları 17 Mahalle 323 Sokakta tüm hızıyla devam etmektedir. İlçe merkezinde toplamda 8.877 m döşenen doğalgaz boru hattının 1.285 m´lik kısmı kalmıştır. Yapılan toplam servis hatları 11.752 m iken, yapılan toplam servis kutusu ise 961 adettir. Bu tempoyla İlçemizin %60-65´lik kısmı 2015 yılının kışında doğalgaz kullanımına geçmesi planlanmaktadır.

Doğalgaz çalışmalarının son durumu ile ilgili açıklama yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?Doğalgaz çalışmaları esnasında ortaya çıkan çevresel olumsuzlukların farkındayız. Bu hususta doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasının hemen akabinde cadde ve sokaklarımızın revizyonu için Belediye ekiplerimiz tüm ekipmanlarıyla meydana gelmiş tüm olumsuzlukları giderme gayreti içerisinde olacaktır? dedi.

KADIN VE GENÇLİK MERKEZİ ÇALIŞMASINDA SON DURUM

Fenese Aşağı Mahallesi Değirmenardı Sokak Develi Terminali arkasında inşaatı devam eden Kadın ve Gençlik Merkezi´nin yapım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. 2910 m2 inşaat alanına sahip tesisin birinci katında çok amaçlı salon ve düğün salonu ve bu salona hizmet verecek şekilde fuaye, gelin-damat odası, idari ofis, mutfak ve tuvaletler bulunuyor. Zemin katında ise kapalı yüzme havuzu, kadınlar lokali, derslik ve atölyeler, cep sineması, kütüphane, çocuk oyun alanı, kafeterya ile soyunma odası ve duşlar yer alıyor. Tesiste ayrıca engellilerin kullanımını kolaylaştırmak amacıyla engelli asansörü bulunuyor. Etrafında yapılacak çevre düzenlemesiyle de basketbol sahası, tenis kortu, çocuk oyun alanı, fitness alanı, bazalt yürüyüş yolları, kamelyalar ve yeşil alanlar oluşturulacak olan tesisin 2015 yılının sonunda tamamlanması planlanmaktadır.

Kadın ve Gençlik Merkezinde devam etmekte olan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?Develimizin Sosyo-kültürel hayatına yön vermesini planladığımız, gençlerimizin ve kadınlarımızın kaliteli zaman geçirme ve kaliteli uğraşlarının olmasına imkan sunacak olan Kadın ve Gençlik Merkezimizin yapım çalışması tüm hızıyla devam etmektedir. Develimiz bu merkezin açılmasıyla birlikte çok önemli bir eksiğini tamamlamış olacaktır? dedi.

ATIK SU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMALARINDA SON DURUM

Develinin zirai gelişimine çok büyük ivme kazandıracak olan Atık Su Arıtma Tesisi´nin yapım çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. 605 m3´lük arıtma havuzunun ve havalandırma sisteminin yapıldığı tesis alanında ayrıca ön çökertme ve son çökertme havuzlarının da yerleri açılmış durumdadır. Belpress havuzunun ve binasının yerlerinin açılıp temellerinin atıldığı tesisin bitmesiyle birlikte saniyede 105 litrelik atık suyu deşarj ederek tarımsal sulamaya uygun hale getirecektir.

Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?2016 yılının Temmuz ayında bitirilmesi hedeflenen tesisin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam etmekte olup, toplamda 13 milyon lira değerinde bir proje olan Atık Su Arıtma Tesisinin faaliyete girmesi Develimizin zirai gelişimine çok önemli bir katma değer sağlayacaktır. Develimizin çehresini değiştirecek projelerden olan bu tesisin Develimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum? açıklamalarında bulundu.

DEVELİ STADINDAKİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Uluslararası standartlara uygun hale getirilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından revizyonu yaptırılan Develi Stadındaki çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Sentetik çimle kaplanacak olan stada ayrıca 500 kişilik tribün ve 400 m2´lik alana da idari bina ve soyunma odalarının olduğu bina yapılmaktadır. Gece aydınlatma sisteminin de olacağı stadın çevresi tel örgülerle çevrilerek, sahanın dışındaki yürüyüş parkuru da tekrar düzenlenecektir.

Çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?Uluslararası standartlara kavuşacak olan Develi Stadımızdaki çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Daha nezih, daha modern görüntüsüyle Develimize yakışır bir stat haline gelecek olan çalışmaların bitmesiyle İlçemizdeki sportif faaliyetlerinin de daha kaliteli bir hal alacağını düşünmekteyim? diyerek, çalışmaların tamamlanmasının ardından Develi halkının ve özellikle gençlerin revizyonu yapılmış olan stada daha da rağbet edeceğini belirtti.