Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

DEVELİ BELEDİYESİ HANIMELLER PAZARI AÇILDI

DEVELİ BELEDİYESİ HANIMELLER PAZARI AÇILDI

Develi Belediyesinin katkıları ile Develili ev hanımların el emeği göz nuru işleri, yöresel lezzetleri ve ev yapımı yiyeceklerin sergilendiği ve satıldığı Hanımeller Pazarı Belediye Elbiz Parkı kapalı salonunda başladı. Onbeş günde bir kurulacak olan paza

 

 

Develi Belediyesinin katkıları ile Develili ev hanımların el emeği göz nuru işleri, yöresel lezzetleri ve ev yapımı yiyeceklerin sergilendiği ve satıldığı Hanımeller Pazarı Belediye Elbiz Parkı kapalı salonunda başladı. Onbeş günde bir kurulacak olan pazara ilk gün ilgi yoğun oldu.

Ev kadını olup herhangi bir işi olmayan kadınların bir araya gelerek ortaklaşa oluşturdukları Hanımeller Pazarının açılışını yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?Develili ev hanımların el emeği göz nuru hazırladıkları ürünlerin sergilenmesi ve satılması ile aile bütçelerine katkı sağlayacağı için Belediye olarak önemsedik ve açılması için her türlü desteği sağladık. Hanım kardeşlerimize verdiğimiz sözü gerçekleştirmenin gururunu yaşıyorum. İlk gün olmasına rağmen katılımın yoğun olması bizleri memnun etmiştir. Hanımlarımıza evinde ürettiklerini vergisiz pazarda satma imkanını sağladık. Yöresel ürünler ile el sanatları ürünleri de aynı pazarda yer alarak Develi´nin doğal ve kültürel zenginliklerini önemli bir katkı sağlaması hedeflenmiştir. Bu amaçla kadınların kendi ürettikleri ürünleri bu pazarda satarak gelir elde edebilecekleri bir Pazar oluşturduk. Develili ve Kayserili hemşerilerimizi kadınlarımızın yoğun çalışma ile hazırladıkları pazarı ziyaret etmelerini bekliyorum" dedi.

Kadınlar Belediye Başkanı Mehmet Cabbar´a desteklerinden dolayı çiçek ve el yapımı ahşap tepsi hediye ettiler.

Başkan Cabbar, açılıştan sonra pazardaki ürünleri inceleyerek pazarda bulunan yerel ürünlerden tattı, kadın satıcılarla ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Hanımeller Pazarı her onbeşgünde bir gün olmak kaydı ile Develi Belediyesi Elbiz Parkında vatandaşların ziyaretine açıktır.