Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DEVELİ FAHRİ MOR LİSESİ İLK DERS YILINA BAŞLADI

DEVELİ FAHRİ MOR LİSESİ İLK DERS YILINA BAŞLADI

Kayseri´nin Develi ilcesinde Develili turizmci hayırsever  Fahri Mor tarafından yaptırılan Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk ders zilini hayırsever hemşerimizin kendisi çaldı.

Kayseri´nin Develi ilcesinde Develili turizmci hayırsever  Fahri Mor tarafından yaptırılan Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ilk ders zilini hayırsever hemşerimizin kendisi çaldı.

Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hayırsever Fahri Mor ve ailesi, AK Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu, Develi protokolü, okul müdürleri ve öğrencilerin katıldığı törenle eğitim öğretim faaliyetine başladı. Törende ilk konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak yaparak hayırsever hemşerimiz Fahri Mor´a teşekkürlerini ilettikten sonra öğrencilerden de bu güzel imkânları sonuna kadar kullanmalarını tavsiye etti. Develinin eğitim hayatı için tarihi bir ana şahitlik yapıldığını belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?İnsan ölür eseri kalır düsturuyla hareket eden Fahri amcamız, doğduğu toprakları unutmamış ve yatırımların en güzeli ve hayırlısı olan eğitime yatırım yaparak Develimize ölümsüz bir eser bırakmıştır. Develi Belediyesi olarak bizlerin de çevre düzenleme çalışmalarını tamamlayacağımız okulumuzun Develimize hayırlar getirmesini diliyor, böyle bir eseri bizlere hediye eden Fahri Mor amcamıza şahsım ve hemşerilerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum? dedi. Başkan Cabbar´ın konuşmasının ardından söz alan Develi Kaymakamı Murat Duru ise bu topraklarda yaşamanın bedeli donanımlı bireyler olmaktır mesajını verirken konuşmasının sonunda Fahri Mor ve ailesine teşekkürlerini iletti. Damadı Avukat Mahmut Güvenç ile birlikte kürsüye çıkan hayırsever hemşerimiz Fahri Mor Develi´nin gençlerinin bu imkanları ziyadesiyle hak ettiğini belirterek her daim Develi´nin ve Develililerin destekçileri olacağı mesajını verdiler. Törende son konuşmayı AK Parti Kayseri Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu yaptı. Uzun yıllardır Develi´nin eğitim hayatını dert edinerek bu uğurda canla başla mücadele eden Dedeoğlu ?Eğitimdeki kalitemizi artırmak için bütün ayrılıkları bir kenara bırakarak mücadele etmek durumundayız. Develimiz öğrenci ve okul cennetidir. Türkiye standartlarının üzerinde bir okulumuzu daha Develimize kazandırdığı için Fahri Mor ağabeyime ve ailesine bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Okulumuzun çevre düznelemesi için de ekip ve ekipmanlarını seferber eden Belediye Başkanımız Mehmet Cabbar´a da çok teşekkür ediyorum? dedikten sonra konuşmasının sonunda Develi´nin lise ve üniversiteye giriş sınavlarında yüksek başarılar elde etmesi için öğrencilerden söz aldı. Vekil Dedeoğlu´nun daha sonra Fahri Mor´a şahsı ve Develililer adına teşekkür hediyesi takdim etmesinin ardından ilk ders zilini hayırsever hemşerimiz Fahri Mor çaldı.

Fahri Mor isminin ve onun eseri olan Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin çınar ağacı gibi uzun ömürlü olması temennisiyle okul bahçesine çınar fidanlarının dikilmesinin ardından derslikler ziyaret edilerek öğretmen ve öğrencilerle hasbihal edildi.

Tören sonrası Fahri Mor ve ailesi İlçe protokolüyle birlikte Develi´nin en önemli iki simgesi olan Ulu Cami ve Sivasitti Hatun Camiini ziyaret ederek dua ettiler. Daha sonra hayırsever hemşerimizin köyü olan Öksüt Mahallesine de ziyarette bulunuldu. Mahalle mezarlığını ziyaret eden heyet hayırsever hemşerimizin geçmişlerine Fatihalar okudu.