Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

DEVELİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

DEVELİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANMA PROGRAMI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü haftası münasebetiyle Develi´deki etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Develi Müftülüğünün Mustafa Aksu Kültür Merkezinde düzenlediği ?Şehitleri Anma Özel Programına? İlçe protokolüyle birlikte çok sayıda Develili

Kayseri Develi´de,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü haftası münasebetiyle  etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor. Develi Müftülüğünün Mustafa Aksu Kültür Merkezinde düzenlediği ?Şehitleri Anma Özel Programına? İlçe protokolüyle birlikte çok sayıda Develili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda yaz Kuran Kursu öğrencileri de Kuranı Kerim tilavet edip dualarda bulundular. Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlattığı 15 Temmuz Belgeselinin izletildiği programda Şehit İmam Hüseyin Yıldız Kız Kuran Kursu öğrencileri ilahi ve kasideler okudu. İlçe protokolünün duygu ve düşüncelerini paylaştığı programda Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar kısa bir selamlama konuşması yaptı. ?15 Temmuzdaki vatan hainlerinin kalkıştığı darbe teşebbüsünü Türk Milleti olarak Çanakkale Ruhuyla aşmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Böyle bir millete dünyanın hiçbir yerinde rastlanamaz. Böylesi anlamlı bir program yaptığı için yavrularımızı ve İlçe Müftülüğümüzü tebrik ediyorum? diyen Başkan Cabbar yarın saat 22:00´da Cumhuriyet Meydanında yapılacak 15 Temmuz Destanı programı için tüm Develilileri davet etti. Develi Kaymakamı Murat Duru ise böylesi güzel bir programa katılmaktan büyük hoşnutluk duyduğunu belirterek ?Türk Milletinin her zorlu süreçten başarı ile geçtiğini tarihi tecrübe bize göstermektedir. 15 Temmuz´dan da alnının akıyla çıkmış yüce milletimiz, zalimlere, hainlere asla müsaade etmeyecektir? dedi.