Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

DEVELİ BELEDİYESİNDEN BİR YILLIK MALİ DEV ADIM

DEVELİ BELEDİYESİNDEN BİR YILLIK MALİ DEV ADIM

6363 sayılı Büyükşehir Yasası ile birlikte, İlçelerde bulunan belde ve köylerde statü değişikliği olmuş ve İlçelerin mahalleleri konumuna gelmişlerdir.

 

6363 sayılı Büyükşehir Yasası ile birlikte, İlçelerde bulunan belde ve köylerde statü değişikliği olmuş ve İlçelerin mahalleleri konumuna gelmişlerdir. Yerel Seçimlerle birlikte 01.04.2014 tarihi itibariyle Develi Belediyesi'nin 8.961,955,59 lira ve Belde Belediyelerinden devredilen borç ise 6.923.214.17 lira olup; toplamda Develi Belediyesinin 15.885.169.76 lira borç yükü bulunmaktaydı.

Yeni bir belediyecilik vizyonuyla göreve başlayan Başkan Cabbar, uyguladığı mali politikalarla borcun yarıdan fazla kısmını ödeyerek toplam borcu 7.786.563.10 lira seviyesine getirmiştir.

Konuyla ilgili açıklama yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “01.04.2015 değişen Yerel Yönetimler Yasası ile birlikte göreve başlayan bizlerin öncelikli hedefi hem kendi belediyemizin hem de belde belediyelerimizden devredilen borçları bitirmekti. Borçların bitirilmesi noktasında ilk sene yakaladığımız performans şükürler olsun ki beklentilerimizin de üzerinde oldu. Borçlarımızın bir sene içerisinde yarıdan fazlasını ödemiş durumdayız. Bizlerin Belediyecilik vizyonunu “borçsuz ve sorunsuz şehir” anlayışı oluşturmaktadır. Bu süreden sonraki hedefimiz ilk senemizdeki performansımızı zinde tutarak borçlarımızı en kısa sürede bitirmek ve borçsuz bir ilçe konumuna erişmektir. Sonrasında ise seçim öncesi halkımıza verdiğimiz vaatlerimizi bir an önce hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacağız. Borçlarından kurtulmuş ve gönül rahatlığıyla Develimizin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarla; Sosyo-kültürel ve Sosyo-ekonomik seviyesi gelişmiş, daha yaşanabilir bir Develi için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir.”