Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

DEVELİ´DE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

DEVELİ´DE 15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

FETÖ´nün hain darbe girişimi günü olan 15 Temmuz ´Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü´ olarak resmi tatil ilan edilirken 11-16 Temmuz günleri arası da 15 Temmuz haftası ilan edildi. Tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de 15 Temmuz FÖTÖ/PDY mensuplarının darb

FETÖ´nün hain darbe girişimi günü olan 15 Temmuz ´Demokrasi ve Özgürlükleri Anma Günü´ olarak resmi tatil ilan edilirken 11-16 Temmuz günleri arası da 15 Temmuz haftası ilan edildi. Tüm yurtta olduğu gibi İlçemizde de 15 Temmuz FÖTÖ/PDY mensuplarının darbe girişiminin ve milletimizin büyük kahramanlık sergilediği günün birinci yıl dönümü anısına etkinlikler başladı.

Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Jandarma Komutanı Mustafa Mandar ve çok sayıda hemşerimizin katılımıyla yapılan programda öncelikle şehitler ziyaret edildi. Fatihalar ve dualarla tamamlanan şehit ziyaretlerinin ardından Develi Belediyesinin de destekleriyle Merkez Çarşı Camiinde öğle namazı öncesi şehitler için okunan mevlit törenine katıldı. Cami cemaatine Develi Belediyesi personelince ikramlarda bulunulurken sonrasında Cumhuriyet Meydanında geçen sene 15 Temmuz sürecinde yaşanan anıları hemşerilerine hatırlatmak gayesiyle Develi Belediyesi tarafından oluşturulan resim sergisini ziyaret eden Develi protokolü ve Develililer, süreci tekrar hatırlayarak anılarını yad ettiler. Develi protokolü son olarak gazilere ve şehit ailelerine ziyaret düzenleyerek, tebrik ve teşekkürlerini ilettiler. Gazilerin sağlıklarıyla ilgili bilgiler alan İlçe protokolü, şehit yakınlarının da dertlerini dinleyerek hasbihalde bulundu. 15 Temmuz´un ülkemiz ve tüm mazlum coğrafyalar için bir milat olduğunu belirten Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?Çanakkale Ruhunun yeniden filizlendiği 15 Temmuz Ruhunu diri tutmak için 15 Temmuz Demokrasi ve Özgürlükleri Anma haftası boyunca faaliyetlerimiz devam edecektir. Bu süreçte canını bu vatan için feda etmiş tüm şehitlerimize bir kez daha Allah´tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum? dedi. Başkan Cabbar ayrıca 15 Temmuz günü saat 19:30´da Cumhuriyet Meydanında yapılacak olan yürüyüşe ve saat 22:00´da yapılacak olan 15 Temmuz Destanı Programına tüm Develilileri davet etti.