Bugün, 19 Mart 2024 Salı

DEVELİ´DE ?AKIL DOLU EĞİTİM´ PROTOKOLÜ İMZALANDI

DEVELİ´DE ?AKIL DOLU EĞİTİM´ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Develi Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilkokul ve ortaokullarda zeka oyunları atölyeleri oluşturularak öğrencilerin eğitim öğretimlerine katkı sağlaması amacıyla ´Akıl Dolu Eğitim Güçlü Geleceğim´ protokolünü imzaladı.

Kayser,Develi Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından,  ilkokul ve ortaokullarda zeka oyunları atölyeleri oluşturularak öğrencilerin eğitim öğretimlerine katkı sağlaması amacıyla  ´Akıl Dolu Eğitim Güçlü Geleceğim´ protokolünü imzaladı.

Develi´de  sosyo ekonomik gelir düzeyi düşük mahallelerde bulunan okullara Develi Belediyesi tarafından matematik domino, akıllı bloklar, taşıt kapmaca, trafik domino, matematik sudoku, şekillerle sudoku, tangram, uzayda saklambaç, koridor gibi materyallerle hazırlanacak olan zeka oyunları atölyeleri ile  oyunun çocuğunu dünyasındaki yerine dikkat çekilmesi, çocuğa zeka ve akıl oyunlarının temel kavramlarını anlatmak, bilgisayar, telefon ve tablet gibi teknoloji bağımlılığı riskini azaltmak ve çocuklara sıra dışı düşünme becerileri gibi nitelikler kazandırılmak amacıyla protokol imzalandı.

Teknolojinin kazanımlarla birlikte çocuklar için ciddi tahribatlara yol açabileceğini belirten Başkan Cabbar, ?Yavrularımızın biyolojik gelişimleri kadar zihinsel gelişimlerini de dikkate almalı, zihinlerini kirletecek her türlü tehlikeden onları korumalı, zihni melekelerini güçlendirecek projeler üretmeliyiz. İşte bu sebeple Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yaptığımız bu projede geleceğimiz olan yavrularımızın zihinlerini geliştirmek, onlara doğru düşünmeyi ve muhakeme yapmayı öğretecek oyunları Belediyemizin kuracağı zeka oyunları atölyesi ile geliştirmeyi düşünüyoruz. Yavrularımızın geleceği için halisane niyetlerle yapılan bu protokolün hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum? şeklinde konuştu.