Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

DEVELİ´DE DOĞALGAZ SEVİNCİ

DEVELİ´DE DOĞALGAZ SEVİNCİ

Develi, coşkulu bir törenle doğalgaza merhaba dedi.

 

Develi, coşkulu bir törenle doğalgaza merhaba dedi. Develi Cumhuriyet Meydanında yapılan ?Develiye Doğalgaz Verme Töreni ?´, Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar´ın ev sahipliğinde yapılan program, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, İsmail Tamer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve diğer İlçe Belediye Başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Törende ilk konuşmayı Kayseri Gaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora yaptı. Çalışmayla ilgili sayısal bilgileri özet olarak dinleyicilere sunan Bora´nın konuşmasından sonra sözü Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar aldı. Başkan Cabbar, Bakan Elitaş ve Kayseri Milletvekillerine teşriflerinden dolayı teşekkürlerini ileterek sözlerine başladı. ?Bugün develimiz adına tarihi günlerden birini yaşamaktayız, çünkü yıllardır özlemini çektiğimiz doğalgaz artık Develimizde. Bu manada 9 ay gibi kısa bir sürede adeta gece gündüz çalışarak 9 ay önce develi halkına verdiğimiz ??aralık ayında doğalgaz develiye gelecek? sözümüzün yerine gelmesini sağlayan başta Kayseri gaz yöneticilerine ve çalışanlarına ve mesai arkadaşlarım olan Develi belediyesi personelime huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum? diyen Başkan Cabbar, ?Ülkemizde hala bazı illerimizde doğalgaz kullanımı yokken Develimizin böyle bir imkâna sahip olması bizleri ziyadesiyle sevindirmektedir. Bugün itibarı ile ilçemizin yaklaşık %75 i doğalgazı kullanacak durumdadır. İlçemizin kalan %25´lik bölümü için 2016 yılında çalışmalarımız devam edecektir dolayısıyla Develimizin havası ile birlikte çehresi de değişmiş olacaktır. Çalışmalar esnasında göstermiş oldukları sabır ve destekten dolayı aziz hemşerilerime bir kez daha teşekkür ediyorum? dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Develiye son bir buçuk yılda yapılan yatırımların 36 milyon lirayı bulduğunu vurguladıktan sonra doğalgazın Develiyi bir adım daha öne geçirdiğini belirtti. Ayrıca Başkan Çelik, alt yapı çalışmalarından zarar görmüş yolların tamamının da Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından asfaltlanacağının müjdesini verdi. Kayseri´nin doğalgazı ilk kullanan ilk beş ilden birisi olduğunu vurgulayan Vali Düzgün´ün konuşmasının ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakan´ı Taner Yıldız ise temelinde bulunduğum doğalgaz çalışmasının açılışında da bulunmaktan dolayı yaşadığı mutluluğu belirtti. Törende son konuşmayı Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş yaptı. 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak olan doğalgaz çalışmalarının sonucundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlayan Bakan Elitaş, Erciyes Master Planının da tamamlanmasıyla birlikte bir yüzü Kayseriye bir yüzü Develiye bakan Erciyes dağının sağladığı olanaklardan Develinin de ziyadesiyle faydalanacağını belirtti.

Tören, Bakan Elitaş´ın önderliğinde doğalgaz meşalelerinin yakılmasıyla sona erdi. Törenin bitmesinin ardından Develi Ak Parti İlçe Teşkilatını ve Develi Belediyesini de ziyaret eden protokol üyeleri, Başkan Cabbar´a ve Develililere göstermiş olduğu yakın ilgi ve muhabbetten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.