Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DEVELİ´DE FAHRİ MOR MESLEKİ VE TEKNİK. ANADOLU LİSESİ HİZMETE GİRDİ

DEVELİ´DE FAHRİ MOR MESLEKİ VE TEKNİK. ANADOLU LİSESİ HİZMETE GİRDİ

İstanbul´da yaşayan Develili hayırsever hemşerimiz tarafından 2015 yılında inşasına başlanan Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin Milli Eğitim Bakanlığına devir teslim töreni büyük bir coşkuyla yapıldı.

İstanbul´da yaşayan Develili hayırsever hemşerimiz tarafından 2015 yılında inşasına başlanan Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin Milli Eğitim Bakanlığına devir teslim töreni büyük bir coşkuyla yapıldı.

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sami Dedeoğlu, İsmail Tamer, Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Seyrani Eğitim Vakfı Başkanı Suat Köylüoğlu, İstanbul başta olmak üzere Ankara ve diğer şehirlerden katılan Develi Dernekleri yöneticilerinin de katıldığı devir teslim töreni saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

16 derslikli ve 480 öğrenci kapasitesiyle yapılan ve toplamda 5.5 milyon lira maliyeti olan okulun devir teslim töreninde hayırsever hemşerimiz Fahri Mor adına selamlama konuşmasını Seyrani Eğitim Vakfı Başkanı bir diğer hayırsever işadamımız Suat Köylüoğlu yaptı. Köylüoğlu´nun konuşmasının ardından selamlama konuşması yapan Başkan Cabbar Fahri Mor ve ailesine teşekkür ederek sözlerine başladı. ?Develililer olarak bizlerin en büyük ortak paydası eğitime verdiğimiz önemdir. Bu bilincin oluşmasında büyük katkısı olan milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu´na tüm Develililer adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu bilincin göstergesi olarak Fahri Mor amcamız ve saygıdeğer ailesi de Develimize önemli bir eser bırakmışlardır? diyerek Develi dışından katılan Develililere özellikle sekiz otobüsle törene teşrif eden Genç Develililer Derneği´ne ve yöneticilerine de teşekkürlerini iletti. Başkan Cabbar´ın konuşmasının ardından hemşerimiz Bahattin Cebeci de duygu ve düşüncelerini dile getiren kısa bir selamlama konuşması yaparak Fahri Mor ve ailesine teşekkürlerini iletti. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ise konuşmasında Develi´nin eğitimde güçlü bir konumu olduğunu belirterek bu okulun yapılmasıyla gücünü daha da artırdığını belirtti. Develi Kaymakamı Murat Duru ise ?Bilginin güç olduğu günümüzde, ilim irfan yuvasını hizmete sunarak kalıcı bir eğitim eseri bırakan Fahri Mor amcamıza teşekkürlerimi sunuyorum? dedi. AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise konuşmasında AK Partinin iktidara gelmesiyle en büyük payın eğitime ayrıldığını belirtti. Milletvekili hemşerimiz Sami Dedeoğlu ise konuşmasında Develi´ye yapılan Devlet yatırımlarından bahsetti. ?Develimiz başta olmak üzere Kayserimizin bütün ilçelerini daha da güzelleştirmek adına çalışmalarımız ve gayretlerimiz artarak devam edecektir. İnsan ölür fakat eseri kalır. Bizlere böylece kalıcı bir eser bırak Fahri Mor amcamıza ve kıymetli ailelerine teşekkür ediyorum? dedi. Programda son konuşmayı ise Vali Kamçı yaptı. ?Milli Eğitim Bakanlığımız adına devralacağımız Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´ni hemşerilerine hediye eden Fahri Mor Beyefendiye teşekkürlerimi sunuyorum? dedi. 

Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak´ın duasıyla Fahri Mor Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nin açılış kurdelasını kesen protokol daha sonra okul alanı içinde yapılacak olan Uygulama Otelinin de en kısa sürede temelinin atılacağı müjdesini verdi. Program sonrasında okul içerisini gezen protokol üyeleri hayırsever hemşerimiz Fahri Mor´a tekrar teşekkür ederek diğer hayırseverlere de örnek olması temennisinde bulundular.