Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

DEVELİ´DE HANIMELLER PAZARINA İLGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

DEVELİ´DE HANIMELLER PAZARINA İLGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Develi Belediyesinin katkıları ile Belediye Elbiz Parkı kapalı salonunda faaliyetlerine devam eden, Develili ev hanımların el emeği göz nuru işleri, yöresel lezzetleri ve ev yapımı yiyeceklerin sergilendiği ve satıldığı Hanımeller Pazarına ilgi aratarak

 

Develi Belediyesinin katkıları ile Belediye Elbiz Parkı kapalı salonunda faaliyetlerine devam eden, Develili ev hanımların el emeği göz nuru işleri, yöresel lezzetleri ve ev yapımı yiyeceklerin sergilendiği ve satıldığı Hanımeller Pazarına ilgi aratarak devam ediyor.

Ev kadını olup herhangi bir işi olmayan kadınların bir araya gelerek ortaklaşa oluşturdukları Hanımeller Pazarını ziyaret eden Develi Kaymakamı Harun Başıbüyük, Garnizon Komutanı Erdoğan Mutlu ve Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, pazardaki kadınlarla hasbihal edip, ürünleri hakkında bilgiler aldı. Başkan Cabbar ?Ev hanımı olan kardeşlerimizin, el emeği, göz nuru ürünlerinin satışının yapıldığı Hanımeller Pazarımıza olan ilgi artarak devam ediyor. Develimiz kadınlarına ve Develimizin sosyal hayatına önemli bir katma değer olduğunu düşündüğümüz pazarımızı havaların ısınması ile birlikte inşallah daha da geliştirerek devam ettireceğiz. Şu an on beş günde bir faaliyet yürüten pazarımızı ilginin artmasıyla birlikte haftada bir gün ya da iki gün olmak şartıyla destekleyeceğiz. Kadınlarımızın evlerine ekonomik destek sağladığı pazarımız ayrıca hemşerilerimiz için de bir uğrak yeri olması dolayısıyla hoş bir görünüm sergilenmektedir? dedi.

Kaymakam Başıbüyük ve Garnizon Komutanı Mutlu da Belediye olarak böylesine güzel bir projeye destek oldukları için Başkan Cabbar´a teşekkürlerini ileterek, pazarın mimarı olan ev hanımlarına da kolaylıklar diledi.