Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

DEVELİ´DE HZ. PEYGAMBER SEVGİSİ

DEVELİ´DE HZ. PEYGAMBER SEVGİSİ

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında Develi ilçesinde yoğun bir katılımın olduğu ?Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet? konulu konferans verdi.

 

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında Develi ilçesinde yoğun bir katılımın olduğu ?Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet? konulu konferans verdi.

 

İlk olarak Develi İlçe Müftülüğü´nü ziyaret eden İl Müftümüz Sayın Güven´e, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak, müftülük çalışmaları ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

 

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle  Develi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (s.a.v)´i daha iyi anlamak ve tanıtmak için anma programına İl Müftüsü Sayın Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Develi Kaymakam Vekili Yahyalı Kaymakamı Metin Esen, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Develi İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Korkmaz, İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İl Müftümüz Sayın Güven´in konuşmacı olarak katıldığı program Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Sayın Koçak´ın selamlama konuşmasıyla devam etti. Koçak´ın konuşmasının ardından Kutlu Doğum Haftası özelinde Hz Peygamberi tanıma ve O´nun gibi yaşama üzerine konuşma gerçekleştiren İl Müftümüz Güven, ?Hz. Peygamberi (s.a.v) sevmek, O´nu hayatımızda tek rehber olarak bilmekten geçer. Bu rehberlik namaz, oruç, hac gibi ibadi hususlar olmakla birlikte, sosyal, siyasal, ekonomik, eğitim gibi hayatın diğer alanlarında da tek örnek bilmek gerekir. Efendimiz (s.a.v)´in rahmet yüklü yüreğinden süzülen sözlerini, vahiyle insanları terbiye edişini iyi anlamadan ve bunları hayatımıza tatbik etmeden Allah´ın razı olacağı bir Müslümanlıktan bahsetmek mümkün olmayacaktır? diyerek Hz. Peygamberin insanlara tebliğ ettiği Yüce Mevla´nın insanlığa son mesajı Kur´an´ı Kerim´in çokça okunup anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

 

İl Müftümüz Sayın Güven´in konuşmasının ardından Develi İlçe Müftülüğü İlahi Grubunun ilahileri ile devam eden programda ayrıca dört yıl önce Müslüman olmuş Moldova asıllı Elena´ya ?İhtida Belgesi? verilerek ismi ?Leyla? olarak değiştirildi. Salondakilere de heyecan ve sevinç dolu anlar yaşatan ihtida merasiminin ardından ?40 Hadis?, ?Siyer-i Nebi? ve ?Kompozisyon? yarışmalarında dereceye girmiş olanlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Program Asr suresinin okunması ve duanın ardından sona erdi.