Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

DEVELİ´DE LİSANSLI DEPOLAMA TESİSİNİN TEMELİ ATILDI

DEVELİ´DE LİSANSLI DEPOLAMA TESİSİNİN TEMELİ ATILDI

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından Develi Gazi Mahallesine lisanslı depo tesisi temel atma töreni yapıldı.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından Develi Gazi Mahallesine lisanslı depo tesisi temel atma töreni yapıldı.

Çiftçimizin ürettiği birçok ürünün depolanması ve ticaretini kolaylaştırmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak, kalitesini korumak, çiftçilerimizin ürünlerinde fiyat düşüşlerinin önlenmesi ve piyasanın dengelenmesi amacıyla; Develi Gazi Mahallesine yapılacak olan Lisanslı Depolama Tesisinin temel atma törenine Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve üyeleri, Belediye Meclis üyeleri ile pancar ekicileri ve çiftçilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Lisanslı depolama tesisinin temel atma programının açılış konuşmasını Türkiye´nin parlayan yıldızı Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay yaptı. Akay konuşmasında; ?Bu yapılan tesisin bölge halkının ihtiyaçlarını karşılaması, çiftçilerin hasat ettikleri mallarını güvenle ve uzun süre saklamaları, fiyat düşüşlerinden etkilenmemeleri, istedikleri zaman istedikleri fiyata satış yapabilmeleri, zirai alanda ekilen ve biçilen taneli ürünlerin depo ortamında saklamasının bölge insanına katma değer kazandıracaktır. Bu yatırımın değeri 10.000.000 TL.´dir, 2016 yılı hasat zamanına da yetiştirilmesi planlanmaktadır, yöre halkına hayırlı uğurlu olsun. 1 Kasım seçimleri sonucunda istikrarın devam etmesi bizleri de yatırımlara yöneltti, Develi´ye yatırımlarımız devam edecektir? dedi.

Develi Belediye Başkanı Sayın Mehmet Cabbar konuşmasında; ?Çiftçimizin ürettiği birçok ürünün depolanması ve ticaretini kolaylaştırmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak, kalitesini korumak, çiftçilerimizin ürünlerinde fiyat düşüşlerinin önlenmesi ve piyasanın