Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DEVELİ´DE POLİS TEŞKİLATININ 173. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

DEVELİ´DE POLİS TEŞKİLATININ 173. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

Kayseri´nin Develi ilcesinde, Türk Polis Teşkilatı´nın 173´üncü kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla Develi Cumhuriyet meydanında tören düzenlendi.

 Kayseri´nin Develi ilcesinde, Türk Polis Teşkilatı´nın 173´üncü kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla Develi Cumhuriyet meydanında tören düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayan törene Develi Kaymakamı Sayın Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Jandarma Komutanı Mustafa Mandar, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Çiftçi, daire müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle çok sayıda emniyet mensupları ve vatandaş katıldı.
      Emniyet Müdürü Serdar Çiftçi´nin Atatürk Anıtı´na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla devam etti. İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Emniyet Müdürü Çiftçi Konuşmasında "Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış Türk Polis Teşkilatı´nın 173. kuruş yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük onur duyuyoruz. Şanla, şerefle yazdığımız 172 yıllık maziyi geride bırakan teşkilatımız, 173. kuruluş yılana girerken sadece Türkiye´de değil dünyada da saygın yerimizi almanın gururu içerisindeyiz. Ahirete intikal eden aziz şehitlerimize Allah´tan Rahmet gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum" dedi.
      İlçe Kaymakamı Sayın Murat Duru konuşmasında ?Her türlü zorluğa göğüs gererek yapmış oldukları başarılı çalışmalar sayesinde, huzurlu ve güvenli bir şehirde rahatça yaşamamızı sağlayarak, bizleri gururlandıran Emniyet Teşkilatımızın, 4-10 Nisan Polis Haftası´nı kutluyorum. Ülkemizde huzur ve güven ortamının sağlanması adına ve terörle mücadele uğruna görevi başında şehit düşerek, şahadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah´tan rahmet, gazilerimiz ve görevleri başında olan tüm polislerimize aileleriyle birlikte huzurlu, başarılı bir hayat diliyorum? dedi.
      Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar polis teşkilatının kuruluşunun 173. Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada ?Kurulduğu 10 Nisan 1845 tarihinden bugüne kadar ülkemizde huzur ve düzenin bozulmaması ve bizlerin güvenli bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi için gece gündüz fedakârca görev yapan; gecesini gündüzüne katarak 24 saat toplumumuzun huzur ve güveni için çalışan polislerimizin Polis Haftasını kutluyorum. Bu vesileyle şehit polislerimize Allah´tan rahmet, görevi başındaki polislerimize de Allah´tan kolaylıklar diliyorum? dedi.
      İlçe Emniyet Müdürü Serdar Çiftçi protokolünde katılımıyla makamında tebrikleri kabul etti.