Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

DEVELİDE SON DEMOKRASİ NÖBETİ

DEVELİDE SON DEMOKRASİ NÖBETİ

Develi halkı demokrasi nöbetlerini muhteşem bir finalle taçlandırdı.

 

 Develi halkı demokrasi nöbetlerini muhteşem bir finalle taçlandırdı.  Cumhurbaşkanı ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı üzerine 15 Temmuz tarihinden itibaren 26 gündür Cumhuriyet Meydanında demokrasi nöbeti tutarak ?vatan için biz de varız? mesajı veren Develililer, muhteşem bir kalabalıkla demokrasi nöbetlerini sonlandırdı.

 Develi Protokolünün, resmi kurum yetkililerinin, siyasi parti başkanlarının, oda ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin tam kadro hazır olduğu Cumhuriyet Meydanındaki nöbet programı Çarşı Cami İmamı Fatih Arslan´ın Kuranı Kerim tilaveti ile başladı ve ardından İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak´ın duasıyla devam etti. Programda ilk konuşmayı yapan MHP İlçe Başkanı Ali Kabak, ?Onların gayrı meşru çocukları kaybetti? diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin sözlerini hatırlattı. CHP İlçe Başkanı Mehmet Künyeli ise ?Tunceli´nin bir köyünde doğmuş büyümüş birisi CHP´ye genel başkan oluyorsa, Rize´de balıkçılık yapan bir babanın oğlu Cumhurbaşkanı olabiliyorsa, işte bizleri bir yapan bu duygulara sıkı sıkı sarılmalıyız? dedi. Develililere teşekkür ederek sözlerine başlayan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Durukan ise ?Bu uğurda seve seve canını feda ederek bizlerin geleceğine sahip çıkan şehitlerimizi rahmetle anıyorum? duasıyla sözlerini bitirdi. Siyasi Partilerin Başkanlarının konuşmasının ardından söz alan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?27 gündür aynı aşk ve şevkini koruyan kıymetli kardeşlerim, ?vatan için ben de burdayım? diyerek düşmanların kalbine korku, dosta güven verdiğiniz için hepinizi en kalbi duygularımla kutluyor teşekkür ediyorum? diyerek sözlerine başladı. ?Madem ölüm tek bir defa gelecek, o da neden Allah için olmasın? düsturuyla; tankların önüne yatan, bomba yağdıran F 16´ların üzerine atlamak için çatılara çıkan, gözünün önünde arkadaşının vurulmasına rağmen ileri atılan, ?vatanı, ezanı, bayrağı ve milletinin geleceği? için gözünü kırpmadan ileri atılan bu aziz millet,  hiçbir hainin planına sığmayacak kadar coşkun, aşkın ve yüce bir millettir? diyerek sözlerini sürdüren Başkan Cabbar, bu kardeşliğe katkı sağlayan herkese teşekkürlerini ileterek sözlerine son verdi. Programın son konuşmasını ise Develi Kaymakamı Murat Duru yaptı. ?Huzur şehri Develinin güzel insanları, mukaddesatınızı korumak için başlattığınız demokrasi nöbetlerinizi, muhteşem bir sonla taçlandırdığınız için hepinize teşekkür ediyor, tebriklerimi sunuyorum? diyerek sözlerine başlayan Kaymakam Duru, darbe ve darbeci zihniyetlere sert eleştirilerde bulundu.

Darbe teşebbüsü sürecinde şehit düşmüş 239 vatan evladı için dilek balonunun uçurulduğu program hemşerilerimizden, Esra Şahbaz, Sena Saral, Zübeyde Hanım Kale, Faime Eda Baldık, Emine Nur Baldık, Zeynep Dilara Cabbar, Dilbernaz Polat, Cemile Tokluoğlu ve Yunus Yurdakul´un şiirler okumasının ardından bir diğer hemşerimiz Ozan Yusuf Alper Gürlü´nün kahramanlık türküleriyle devam etti. Birbirinden güzel türkülerin söylendiği programda İlçe protokolü ve Develililer de Ozan Gürlü´ye eşlik etti. Develi Belediyesi´nin döner ikramında bulunduğu nöbette, Ziraat Odası ve Ticaret Odası da ayran ve su ikramlarında bulundu.  27 gündür meydanda nöbet bekleyen vatan sevdalıları da göstermiş olduğu gayret ve özveriden dolayı Belediye Başkanı Mehmet Cabbar´a ve Belediye personellerine teşekkürlerini iletti.