Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

DEVELİ´DE ZÖHRE ANA CAMİİ VE KUR´AN KURSU AÇILDI

DEVELİ´DE ZÖHRE ANA CAMİİ VE KUR´AN KURSU AÇILDI

Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in katılımıyla Develi İlçesinde ?Zöhre Ana Camii ve Kur´an Kursu?nun açılışı gerçekleşti.

 

 

Kayseri İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in katılımıyla Develi İlçesinde ?Zöhre Ana Camii ve Kur´an Kursu?nun açılışı gerçekleşti.

Açılış merasimine, İl Müftüsü Güven´in yanı sıra, Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan, Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Develi Merkez Camii İmam Hatibi Fatih Aslan´ın Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından selamlama konuşmasının ilkini yapan Develi İlçe Müftüsü  Koçak, Peygamber Efendimizin (sallallahu aleyhi ve sellem), ?Kim, bir mescit ya da cami yaptırırsa Allah da ona cennet de bir köşk hazırlar.? hadis-i şerifini paylaşarak yapılan bu işin çok büyük bir değeri haiz olduğunu belirterek, cami ve Kur´an kursu yapılmasına öncülük edenlere teşekkür etti.

Bir diğer konuşmacı olan Develi Belediye Başkanı Sayın Cabbar, camilerin Allah´ın evi olduğunu, böyle güzel yerlerin açılışından dolayı mutlu olduklarının altını çizip vesile olanlardan Allah´ın razı olmasını diledi ve mahalle sakinlerinin cami ve Kur´an kursuna gereken ilgiyi göstermelerini istedi.

Cabbar´dan sonra sözü alan Develi Kaymakamı Sayın Duru, cami ve Kur´an kursunun yapılmasına vesile olan Zöhre Ana´ya çok teşekkür ettiğini, buraların kıymetinin bilinmesi gerektiğini, mahallenin böyle bir camiye gerçekten ihtiyaç duyduğunu, mimarisiyle de cemaati kendine çekici özelliğe sahip olduğunu söyledikten sonra, bu cami ve Kur´an kursunun inşa edilmesinde başından sonuna kadar ilgi ve desteklerini eksik etmeyen başta İl ve İlçe Müftüsü olmak üzere herkese ayrıca teşekkür etti.

Son konuşmacı olarak kürsüdeki yerini alan İl Müftüsü Güven, cami ve mescit yaptırmanın önemine değinerek sözlerine başladı ve daha sonra konuşmasında şu cümlelerine yer verdi:

?Öncelikle şu hususun altını çizmek istiyorum. Hayırsever dendiğinde genellikle erkekler akla gelir. Ancak şu anda açılışlarını yaptığımız cami ve Kur´an kursunun baniyesi/yaptırıcısı bir hanımefendidir, bir annemizdir. Aslında bu, geleneğimizde var. Demek ki hanımefendiler de hayır yapabilir, cami ve Kur´an kursu yaptırabilirmiş. Yukarı Develimizde Siva Hatun Camii ve Kayserimizde de en köklü camilerimizden birisi olan Hunat Hatun Camii´nin yine hanımefendiler tarafından yaptırıldığını biliyorsunuz.

Kadınlar, hayır işlerinde eşlerine destek olurlar, onları teşvik ederler bu güzel işlere. Kayseri´de görev yaptığım süre boyunca, kadınların öncülüğünde inşa edilen üçüncü camimiz oluyor bu Zöhre Ana Camii ve Kur´an kursu. Birincisi, Talas´ta ve bir annemizin eşini teşvik etmesiyle yaptırılan Hacı Halil Bayraktar Camii; ikincisi, Avrupa´da yaşıyor olup oradaki kazancıyla memleketine cami kazandırmak isteyen Suzan hanımefendi tarafından yine Talas İlçesinde yaptırılan Abdülhamit Han Camii´dir.

Kayseri´de hayırsever insanımız çok elhamdülillah. Şunu iyi bilmemiz gerekir ki; kazanılan paranın, malın-mülkün helal mi ya da haram mı olduğunu öğrenmek için nereye harcandığına bakmak gerekir. Kayseri´de sadece cami ve Kur´an kursları değil, okullar, sağlık ocakları, üniversitelerin neredeyse % 90´ı hayırsever vatandaşlarımız tarafından yaptırılıyor. Ve yine yaptırılan bu yerler, vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor.

Biraz önce İlçe Müftümüzün hatırlattığı gibi, Peygamber Efendimiz, cami ve mescit yaptıranlara cennette köşk müjdesi veriyor. İşte bugün Zöhre Anamız, cennetteki bir köşke talip oldu. Yüce Rabbimiz, ihlas ve samimiyetle yapılan camilerin arasına koysun bu camiyi ve Kur´an kursunu. Burası, gururla, kibirle ve riyayla yapılmamış bir cami olsun inşallah.?

Zöhre Ana Camii ve Kur´an Kursunun açılış merasimi, Zöhre Ana´ya; Develi Kaymakamlığının teşekkür belgesi takdimi, Develi Belediye Başkanlığının Türk bayrağı desenli halı hediye etmesi sonrası protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Taşyapan´ın yaptığı dua ile program son buldu.

Daha sonra öğle namazı için camiye geçildi ve öğle namazını İl Müftüsü Güven kıldırdı.

Namaz sonrasında ise Güven, Develi´de yapımı devam eden ve yapılması düşünülen cami ve Kur´an kursu inşaatlarını ziyaret ederek buralarla ilgili yetkililerden bilgiler aldı.