Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

DEVELİ’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

DEVELİ’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Develi’de de 24 Kasım Öğretmenler Günü Cumhuriyet Meydanında yapılan programla kutlandı.

 Develi’de de 24 Kasım Öğretmenler Günü Cumhuriyet Meydanında yapılan programla kutlandı. Milli Eğitim Müdürlüğünün Atatürk büstüne çelenk bırakmasıyla başlayan program daha sonra Erciyes Ortaokulunun hazırladığı programla devam etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program daha sonra şehit olmuş ve ebediyete irtihal etmiş öğretmenler için Kuran-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Milli Eğitim Müdürü Murat Toprak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da öğretmenlik mesleğinin öneminden bahseden bir konuşma yaptı. Programın son konuşmasını ise Develi Kaymakamı Murat Duru yaptı. Öğretmenlik mesleğinin insan yetiştirmesinden dolayı diğer mesleklerden daha özel bir yerinin olduğunu belirten Kaymakam Duru, sadece 24 Kasım Günü değil her gün öğretmenlerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini vurguladı.

Protokol konuşmalarının ardından Erciyes Ortaokulu öğrencilerinden Sevim Çelen “ Ben Öğretmen Olmak İstiyorum” adlı şiiri okudu. Programda Develi’de görev yapan öğretmenlerin oluşturduğu koronun türkü dinletisi büyük beğeni topladı. Yurdumuzun dört bir yanından derledikleri türküleri seslendiren koronun ardından 2020 yılında emekli olan Ali Develioğlu, Bekir Demir ve Yusuf Gazi Karadeniz’e hizmetlerinden dolayı ilçe protokolü tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. İlçemizde 40 yıl öğretmenlik görevini yapan ve bu yılın sonunda emekli olacak olan Mustafa Baldık’a da ilçe protokolü tarafından teşekkür plaketi verildi. Programın sonunda öğretmenler günü ile ilgili ilçe genelinde yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından hediyeler verildi.