Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DEVELİ´DEEĞİTİMCİLERE DEPREM BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

DEVELİ´DEEĞİTİMCİLERE DEPREM BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Develi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün katkılarıyla Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde ?Eğitimcilerin Deprem Eğitimi? isimli seminer düzenlendi

 

 Develi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün katkılarıyla Develi Belediyesi Mustafa Aksu Kültür Merkezinde ?Eğitimcilerin Deprem Eğitimi? isimli seminer düzenlendi. Seminerin davetli konuşmacısı İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Öğretim Görevlisi görev yapan hemşerimiz Prof. Dr. Ali Osman Öncel, depremi; risk, tehlike, tatbikat, hasar ve yönetim başlıklarında anlattı.

 Deprem hususunda bilinçli olmanın okullardaki eğitimle paralel yürümesi gerektiğini belirten Öncel, okullarda deprem istasyonları kurularak, deprem duyan okulların oluşturulması gerektiğini belirtti. Türkiye´nin depreme karşı yeteri kadar bilinç seviyesinin olmadığını belirten Öncel, Türkiye´nin bir an önce afet yönetiminden risk yönetimine geçmesi için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. Seminerin ardından Öncel ve beraberindeki eğitimciler, Develi Belediyesi´nin 21 Şubat 1940 yılında Soysallı Mahallesinde gerçekleşen deprem için yaptığı anıt mezara ziyarette bulundu. 37 kişinin ölümü, 22 kişinin yaralanması ve 530 binanın da yıkılmasına sebebiyet veren Develi Depremi Develi Belediyesi tarafından Büyüleğen Mevkiinde mesire alanına gelenlerin depremde vefat edenleri anmalarına vesile olması için anıtlaştırıldı.