Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

DEVELİDEKİ KASKİ ÇALIŞMALARI

DEVELİDEKİ KASKİ ÇALIŞMALARI

1 Nisan 2014 tarihinden itibaren değişen Büyükşehir yasası ile birlikte İlçemizdeki su ve kanalizasyon çalışmaları Kayseri Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanına geçmiştir.

1 Nisan 2014 tarihinden itibaren değişen Büyükşehir yasası ile birlikte İlçemizdeki su ve kanalizasyon çalışmaları Kayseri Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanına geçmiştir.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Develi KASKİ Şubesi sorumlusu Ramazan Karadan 16 aylık hizmet süresinde yapılan çalışmalar hakkında;

?Develi´de 10 adet dış mahallenin (Ayvazhacı, Sarıca, Kulpak, Çayırözü, Soysallı, Gümüşören, Yaylacık, Sarıkaya, Karacaören) kanalizasyon projelerinin ihale şartnameleri hazırlamış durumdadır.

2002´de İller Bankasının kurmuş olduğu içme suyu artezyen sondajlarının ihalesi yapıldı. Ayrıca sondajların enerjileri ve pompaları da indirilerek kullanıma hazır hale getirildi. Yeniköy, Karaköy ve Şıhlı Mahallelerini kapsayan arıtma projesini hazırlanma çalışmaları devam etmektedir. Yeşilhisar hattından ilave içme suyu Çayırözü ve Soysallı Mahallelerine verilmiş durumdadır. Hadibey Caddesi üzerinde hidrofor sistemi ile yeni su hattı döşenerek bölgenin su ihtiyaçları karşılanmış durumdadır. Yeni yapılan İmam Hatip Ortaokulunun ve Kadın ve Gençlik Merkezinin kanal ve su hattı tamamlanmıştır. Bahçebaşı eski İnönü İlkokulu önünde bulunan 200 m´lik hat boru çapı genişletilerek yenilenmiştir. Kanalizasyonu bulunan dış mahallelerde kanal bacaları olmayan yerlere yeni kanal bacaları yapılmıştır. Kızık, Çaylıca, Millidere, Ayşepınar, Cambaz, Havadan, Gümüşören, Epçe, Gazi, Yukarı Develi ve Develi Merkezdeki mahallelerin dalgıç pompaları yenileriyle değiştirilmiştir. Derebaşı, Sarıkaya ve Yeniköy Mahallelerinde bulunan gelen su hattı yenilenmiştir. Ayrıca Çukuryurt Mahallesinin yeni yerleşim yerine 1500 m hat döşenmiştir. Yenice Mahallesine yeni içme suyu sondajı vurulmuş olup yeni deposu da tamamlanarak alt yapı çalışmaları tamamlanma aşamasına gelmiştir. Tüm su depolarının izolasyon, yalıtım ve genel bakımı yapılmış olup, pompa dairelerinde bulunan motorlar ve pompaların daha verimlileriyle değiştirme çalışması devam etmektedir. Bütün bu hizmetlerin yanında ayrıca bünyemizdeki ekipler en yakın mahallemizden en uzak mahallemize kadar oluşan bütün arızaları günübirlik olarak seri bir şekilde tamamlayarak teknik arızaları giderme çalışmaları devam etmektedir.? açıklamasında bulundu.