Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

DEVELİ´NİN YARDIM TIRI TÜRKMENLERE ULAŞTI

DEVELİ´NİN YARDIM TIRI TÜRKMENLERE ULAŞTI

?Haydi Develi, Kardeşine Sahip Çık!? sloganıyla yürütülen kampanya sonrasında oluşturulan yardım tırı Suriye´de yoğun bombardıman altında büyük bir direniş gösteren Bayırbucak Türkmenlerine ulaştı

 

 ?Haydi Develi, Kardeşine Sahip Çık!? sloganıyla yürütülen kampanya sonrasında oluşturulan yardım tırı Suriye´de yoğun bombardıman altında büyük bir direniş gösteren Bayırbucak Türkmenlerine ulaştı. Develi Belediyesinden görevlendirilen ekiple Hatay´ın Yayladağı İlçesine ulaşan yardım tırı, sınır bölgesindeki Kızılay Deposuna kaydı yapılarak orada bulunan yetkililerle sınıra sevk edildi.

 Sınır bölgesine yanaşan tırın içindeki yardım malzemeleri Bayırbucak Türkmenleri tarafından kamyonetlerle iç bölgelere taşındı. Dindaş ve soydaşlarının kendilerini unutmadığını gören Türkmenlerin dudaklarından Türkiye Devleti ve halkı için dudaklarından yükselen duaların görülmeye ve duyulmaya değer olduğunu belirten Belediye Ekipleri duygu dolu anlar yaşadıklarını ifade etti. Gelişmelerden adım adım haberdar olan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ?Allah´a hamd ediyoruz ki yardım tırımız sağ salim hedefine ulaşmıştır. Temenni ediyoruz ki Türkmen kardeşlerimiz tez zamanda zaferler elde etsin de bir daha böyle yardım faaliyetlerine gerek kalmasın. Kampanya süresince ve yardımların ulaşması noktasında özveri ile çalışan Belediye personelimize ve fedakârlıklarını esirgemeyen hemşerilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum? dedi.