Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

DEVELİ´YE 150 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

DEVELİ´YE 150 YATAKLI DEVLET HASTANESİ

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldikleri Kayseri´de, Develi İlçesinde yaptırılacak olan 150 Yataklı Devlet Hastanesinin Temel Atma Törenine Katıldılar.

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldikleri Kayseri´de, Develi İlçesinde yaptırılacak olan 150 Yataklı Devlet Hastanesinin Temel Atma Törenine Katıldılar.
 
Temel Atma Törenine Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Temel atma töreninde bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan, ? Türkiye, sağlık hizmetlerinde yakaladığı bu standardın diğer hizmet alanlarında da gelişmesi için üzerine düşeni yapıyor. En önemli husus bilgi üretimidir. Bilgi üretimini mutlaka bu ülke yakalamalıdır. Hatta öne geçmelidir. Gücün kaynağı bilgi ile oluşacaktır. Türkiye sağlıkta, eğitimde ve bütün alanlarda bütün hamlelerini yaptı.  Bizim gücümüz sizsiniz, milletimizdir. Biz sizden güç alıyoruz. Sizlere sizden aldığımız güç ile daha çok hizmetler yaparız. Sağlıktaki hizmetleri ileriye taşıyacak yeni dönemin kapısı açılıyor. Daha önce sağlıkta dönüşümdü ama şimdi sağlıkta gelişim ve kalite dönemidir? diye konuştu.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki´de yapmış olduğu konuşmada ? İnşallah bu atılan temel kısa sürede biter ve Kayseri´ye hizmet eder. Sonra yaptığımız toplantılarda da Kayseri Bölge hastanesinin durumunu anlattığımız gibi yapılması icap eden bazı taleplerimiz var onları da aktaracağız. Olabilecekleri yerinde tartışacağız, olmazsa bunlar olmaz diyeceğiz. Kayseri kamuoyunu da bilgilendireceğiz.? dedi.
 
Vali Süleyman Kamçı´da ? Bu gün burada Develi Devlet Hastanemizin yeni hizmet binasının temel atma töreninde sizlerle bir arada olmanın heyecanını ve memnuniyetini yaşıyorum. Vatandaşlarımıza, her alanda olduğu gibi sağlık alanında da en iyi hizmeti sunmak için gerekli yatırımları, hükümetimizin desteği ile gerçekleştirmeye devam ediyoruz.  Bu kapsamda İlçemizde kapasite, nitelik ve yatak sayısı itibariyle yetersiz kalan devlet hastanemiz için yeni hizmet binasının yapılması, Sayın Bakanım sizlerce uygun bulunarak, yatırım programına alınmıştır. 
 
Projenin tamamlanmasıyla 150 yataklı hastanemiz,  40 poliklinik odası, 7 ameliyathane salonu, 34 yoğun bakım yatağı ve bir çok teknik imkanlarla donatılmış yeni devlet hastanemiz vatandaşlarımızın hizmetine açılacaktır. Sayın Bakanım, çevre ilçeler ve illeri de kapsayan, yaklaşık 150 bin nüfusa sağlık hizmeti verecek olan yeni devlet hastanemizin yapımına verdiğiniz destekler için size ayrıca teşekkür ediyorum. 60 milyon lira bütçe ayrılan ve iki yıl içinde tamamlanması planlanan bu proje ile sağlık hizmetlerimizin kalitesi de yükselecektir.  Diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Develi İlçesine yaptırılacak olan 150 Yataklı Devlet Hastanesinin temeli, Bakanlarımız Sayın Dr. Ahmet Demircan, Sayın Mehmet Özhaseki ve protokol üyelerinin katılımı ile atıldı.
 
Programın ardından Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan ilimizden ayrıldı.