Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

DHKP-C`Lİ ŞÜPHELİNİN TUTUKLANMASINI PROTESTO ETTİLER

DHKP-C`Lİ ŞÜPHELİNİN TUTUKLANMASINI PROTESTO ETTİLER

Grup adına yapılan açıklamada, Göksel Hüyük`ün tutuklanmasına `Kurtuluş`, `Yürüyüş` gibi dergileri bulundurması ve Ali İsmail Korkmaz davası sırasındaki gösterilere katılmasının delil sayıldığı ileri sürüldü.

 Grup adına yapılan açıklamada, Göksel Hüyük`ün tutuklanmasına `Kurtuluş`, `Yürüyüş` gibi dergileri bulundurması ve Ali İsmail Korkmaz davası sırasındaki gösterilere katılmasının delil sayıldığı ileri sürüldü. Açıklamada şöyle denildi:
"Tutuklama gerekçeleri içinde bulundurduğu dergiler, Ali İsmail Korkmaz davasına katılması da yer aldı. Bu hukuk anlayışı, Hasan Ferit Gedik`in katillerini serbest bırakan anlayıştır. Hakları ve gelecekleri için direnen Greif işçilerine yönelik, onlarca dava açan hukuk anlayışıdır. Ali İsmail Korkmaz davasında, ödül gibi ceza veren hukuk anlayışıdır. Berkin Elvan`ın katillerini yargı önüne çıkarmayan hukuk anlayışıdır. Rıza Zarrab`ları aklayan ve tüyü bitmemiş çocukların hakkı olan paraları, hırsızlara faiziyle birlikte ödeme kararını veren hukuk anlayışıdır."