Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI PROF.DR.ALİ ERBAŞ VALİ KAMÇI´YI ZİYARET ETTİ

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI  PROF.DR.ALİ ERBAŞ VALİ KAMÇI´YI ZİYARET ETTİ

Bir dizi programlara katılmak üzere Kayseri´ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kayseri ziyareti kapsamında ilk olarak Vali Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret etti.

Bir dizi programlara katılmak üzere Kayseri´ye gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kayseri ziyareti kapsamında ilk olarak Vali Süleyman Kamçı´yı makamında ziyaret etti.

 
Valilik girişinde karşıladığı konuğunu makamında ağırlayan Vali Kamçı, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Her ay düzenli olarak İl Müftülüğü önderliğinde Suriye´ye yardım tırları gönderildiğini ifade eden Vali Kamçı, bugünde Sayın Diyanet İşleri Başkanımızın katılımıyla 20 tırı daha yolcu edeceklerini kaydetti.
 
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise Kayseri´de bulunmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, ilk önce Sayın Vali Süleyman Kamçı şahsında bütün Kayserililerin Cumalarını tebrik etti.
 
Bugün Erciyes Üniversitesindeki öğrencilerle ? Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku? konulu sempozyumda bir araya geleceklerini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, sözlerine şöyle devam etti:
 
?Biz de sempozyumun açılışında bulunacağız. Birlikte yaşama tecrübesi bizim medeniyetimizin en önemli kazanımlarından birisidir. Bu konuda dünyaya her zaman örnek oluyoruz. Farklı inanç, mezhep, ırk ve düşüncelerden insanları asırlar boyunca bir arada barış içerisinde yaşatmış bir medeniyetin çocuklarıyız. Dolayısıyla ecdadımıza layık bir nesil olarak bu anlayışta yine insanlarımızı barış ve huzur içerisinde yaşatmasının tecrübesini en güzel şekilde yerine getirmeliyiz.?
 
Suriyeli mültecilere ve sınır ötesindeki vatandaşlara her zaman Türkiye´nin yardımcı olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ?Biz de Valiliklerimiz, Diyanet Vakfımız ve Diyanet İşleri Başkanlığımızla iş birliği içerisinde yiyecek, içecek ve gıda maddelerini gönderiyoruz. Bugünde buradan 20 tırımızı Suriye´ye göndereceğiz. Cenab-ı Hak milletimizin yaptığı bu hayırları inşallah kabul eylesin.? dedi.
 
Kayseri İl Müftüsü Şahin Güven´nin de hazır bulunduğu ziyarette Vali Kamçı ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir süre baş başa sohbet etti.