Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

DİYARBAKIR´DAN ACI HABER: 1 ŞEHİT ,1YARALI

DİYARBAKIR´DAN ACI HABER: 1 ŞEHİT ,1YARALI

Diyarbakır´ı sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi´nde çıkan çatışmada,PKK´lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 uzman çavuş yaralandı.

Diyarbakır´ı sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi´nde çıkan çatışmada,PKK´lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 1 uzman çavuş şehit oldu, 1 uzman çavuş yaralandı.

YASAK SÜRÜYOR

Merkez Sur İlçesi´nde bariktaların kaldırılması, hendekleri kapatılması ve PKK´lıların etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık cuma günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 17´inci gününde çatışma çıktı.

TERÖRİSTLER KANAS İLE ATEŞ AÇTI

Bu sabah saatlerinde 7´nci Kolordu Komutanlığı´na bağlı askerler, polis ve jandarmaharekat timleri operasyonlarını sürdürürken, Yıkıkkaya Sokak üzerinde PKK´lılar tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 2 uzman çavuş yaralanırken, güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

AMBULANSLER GİRMEKTE ZORLANDI

Çatışma nedeniyle ambulansların bir süre giremediği bölgede yaralı askerler, daha sonra alınarak ambulansla alınarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi´ne kaldırıldı. Askerlerden durumu ağır olan uzman çavuş doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu. Diğer yaralı uzman çavuş ise, Diyarbakır Asker Hastanesi´nde götürülerek tedavi altına alınırken durumunun iyi olduğu belirtildi.

PATLAMA SESLERİ DUYULUYOR

Sur İlçesi´nde güvenlik güçleri ile PKK´lılar arasındaki çatışmalar yer yer devam ederken, ilçeden silah ve patlama sesleri duyuluyor.