Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

´"DOĞU TÜRKİSTAN´DA YASANAN VAHSET DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YAŞANMIYOR"

´

Dogu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Kaşgar´a bağlı Barın köyünde 28 yıl önce yapılan katliamın yıl dönümünde, basın açıklaması yaptı.

Dogu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Kaşgar´a bağlı Barın köyünde 28 yıl önce yapılan katliamın yıl dönümünde, basın açıklaması yaptı. Tümtürk, "Doğu Türkistan´da yaşanan vahşet ve zulüm dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamaktadır" dedi. 
Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Tümtürk, Cumhuriyet Meydanı´nda, yaklaşık 100 kişiyle birlikte Kaşgar´a bağlı Barın köyünde 28 yıl önce yapılan katliamın yıl dönümü dolayısıyla açıklama yaptı. Tümtürk, "Bugün burada toplanmamızın nedeni, 5 Nisan 1990 yılında, Kaşgar´a bağlı Barın köyünde yaşanan katliamın 28. yıl dönümü olmasıdır. Doğu Türkistan´da yaşanan vahşet ve zulüm dünyanın hiçbir yanında yaşanmamaktadır. 1 milyonun üzerinde Uygur hapishanelerde işkence yapılarak, öldürülmekte, alınan organları Çinli siyasetçi, general ve zenginlere Çin mafyası tarafından satılmaktadır" diye konuştu. 
Çin hükümeti tarafından başlatılan ´kardeş aile´ projesinin, Uygur Türklerine uygun olmadığını savunan Başkan Tümtürk, "Her Müslüman ailenin yanında mecbur Çinli misafir ya da karı- koca kalması uygun değildir; çünkü Doğu Türkistan´da birçok insan öldürüldü ya da hapishanelerde. Bu uygulama, kesinlikle doğru değildir. İslam ülkeleri, bu konuya sessiz kalıyor. Türkiye´de bile çok fazla ses çıkmıyor. Nereye kadar böyle devam edecek?" dedi