Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

DOĞU TÜRKİSTANLILARA İFTAR

DOĞU TÜRKİSTANLILARA İFTAR

Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iftara Doğu Türkistanlılar katıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen iftara Doğu Türkistanlılar katıldı. İftarda Doğu Türkistanlı hemşehrilerimize seslenen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Büyüknalbant, Türkiye´nin daima zulme uğrayanların yanında olduğunu söyledi.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi´nde verilen iftara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Büyüknalbant´ın yanı sıra Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk ile ilimizde yaşayan Doğu Türkistanlılar katıldı.

İftarda yaptığı konuşmada aklımızın ve gönlümüzün Doğu Türkistan´da olduğunu ifade eden Başkan Vekili Halil Büyüknalbant, "Çünkü gönül neredeyse akıl da orada olur. Doğu Türkistan bizim gönül coğrafyamız içinde. Çin´in getirmiş olduğu yasaklarla dünyanın en büyük açık hava hapishanesine dönüşen Doğu Türkistan´dan halen yasak haberleri geliyor. Soydaşlarımızın, dindaşlarımızın Ramazan Ayı´nda oruç tutmasına, ibadetlerini yapmalarına müsaade edilmiyor. Doğu Türkistan´da yıllardır bir zulüm yaşanıyor. Ancak ne yazık ki bu zulme karşı hür dünya, insan hakları savunucuları, demokrasi ve özgürlükten bahseden ülkeler sessiz kalıyor" dedi.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Doğu Türkistan´ın yanında olacaklarını vurgulayan Büyüknalbant, "Rabbim Doğu Türkistan´da ve dünyanın her bölgesinde zulümle karşı karşıya kalanları korusun. Onların da tez zamanda huzur ve mutlulukla Ramazan günleri ve bayram geçirmelerini yürekten diliyorum" şeklinde konuştu.