Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

DOĞU PERİNÇEK:İKTİDAR, TÜRKİYE İLE KAVGAYA KALKIYOR

DOĞU PERİNÇEK:İKTİDAR, TÜRKİYE  İLE  KAVGAYA  KALKIYOR

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, iktidarın Türkiye'yi borçlandırdığını, Türk kavramını da kaldıracaklarını söyledi.

 Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, iktidarın Türkiye'yi borçlandırdığını, Türk kavramını da kaldıracaklarını söyledi. Perinçek, "Turgut Özal ile başlayan süreçte, Turgut Özal, Tansu Çiller, Recep Tayyip Erdoğan başka bir millet yaptılar bizi. Onun için Türk ile kavgaya kalkıyorlar" dedi. Kadir Has Kongre Merkezi Erciyes Toplantı Salonu'nda yapılan Vatan Partisi olağanüstü il kongresine katılmak için Kayseri'ye gelen Genel Başkan Doğu Perinçek'imilletvekili adayları karşıladı.

 Kurultayda konuşan Doğu Perinçek, Türkiye'nin büyük bir kararın eşiğinde olduğunu savunurken şöyle dedi: "O kararı,AK Parti'nin ağzından tersten anlayabiliriz. Biliyorsunuz seçimle ilgili politikalarını açıkladılar. Davutoğlu diyor ki, ‘Anayasa yapacağız ve o anayasada Türk'ü kaldıracağız.' Türkiye'nin nerede olduğunu ancak bu kadar güzel anlatabilirler. Biz de onlara Kayseri'den onlara şu cevabı veriyoruz; Vatan Partisi, Türk mucizesini gerçekleştirecek. Siz Türk'ü kaldırmaya kalkıyorsunuz. Türk kavramı binlerce yıllık birikim, tecrübe, tarihin özetidir. Türk kavramı öyle Recep Tayyip Erdoğan ile Davutoğlu ile ABD`ye taahhütte bulundular, söz verdiler diye, kalkabilecek bir kavram değil. Siz binlerce yıllık bir tarihle savaşa kalktınız. Atatürk ile savaşa kalktınız. Bir Türk`te Atatürk de var. Hadi bakalım oradan da gücünüz yetiyorsa Türk'ü silin. Yakın tarihimizde bir devrim ve İstiklal Savaşı ile savaşlarla millet olmuş bir milletle savaşa kalktınız. Yalnız tarihle değil, 77 milyonluk bir milletle savaşa kalktınız ve kendisine bütün dünyada Türk adı veren yüz milyonlarca insanla savaşa kalktınız. Bu savaşın sonucu şimdiden bellidir. Recep Tayyip Erdoğanlar`ın, Davutoğlular`ın saltanatı yıkılacak. Kim Türk ile savaşa kalkmaya çalışır, onların saltanatı yıkılır. Türk'e dokunamayacaklar." Türkiye'nin devlet, millet, sanayiciyle her kesimiyle borçlu olduğunu öne süren Perinçek, bu sürecin geçmiş yıllardan bu yana süre geldiğini anlatarak şöyle konuştu: BORÇLANMA EKONOMİSİ KURDULAR "Borçlanma ekonomisi kurdular, Türkiye'yi borca batırdılar.Geldiğimiz noktada samanı bile dışardan alıyoruz. Canlı hayvanı, eti, susamı, bir çok tarım ürününü dışardan alma noktasına geldik. Borçlu bir millet olduk. Devlet de borçlu, özel sektör de borçlu. Turgut Özallar ile başlayan süreçte, Turgut Özal, Tansu Çiller, Recep Tayyip Erdoğan başka bir millet yaptılar bizi. Onun için Türk ile kavgaya kalkıyorlar. Vatanımızı bölme tehditleriyle karşı karşıyayız. Bunların iktidarında `Açılım` diyerek Türkiye'de gelinen noktada, Güneydoğu illerimizde haraç toplayan çarşıları yakan, Atatürk'ümüzün heykellerini tekmeleyen, kepenkleri indiren, kapılara tekme vurup içeri girip insanları tehdit eden birterör örgütünü besleyip, büyüttüler. AK Parti iktidarı, PKK terör örgütünün suç ortağıdır. Bir terör örgütüyle ittifak kurdular. Bir terör örgütüyle Amerika Birleşik Devletleri için bir anlamda bir koalisyon kurdular ve önümüzdeki projelerde bu seçimden sonra diyorlar ki; ‘Biz AK Parti, CHP ve HDP hükümetini kuracağız' Türkiye'ye dayatılan bu. Siz, AK Parti, CHP, PKK yani HDP hükümetini kuramayacaksınız, Türkiye Türk mucizesini yapacak. 1920-30'larda olduğu gibi.” Kurultayda partinin İl Başkanı Prof. Dr. Eyüp Karakaş, eski il başkanı Necdet Tosun'a hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Kurultayda ayrıca 79 yeni üyeye parti rozeti takıldı.