Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

DOKTORLAR,TIP BAYRAMINDA İŞ BIRAKACAK

DOKTORLAR,TIP BAYRAMINDA İŞ BIRAKACAK

Sağlık Çalışanları, sivil toplum örgütlerinin aldığı karar doğrultusunda Türkiyegenelinde 13-14 Mart tarihlerinde, iş bırakma eylemi yapacak.

Sağlık Çalışanları, sivil toplum örgütlerinin aldığı karar doğrultusunda Türkiyegenelinde 13-14 Mart tarihlerinde, iş bırakma eylemi yapacak.

İş bırakma eylemiyle ilgili, Sağlık Çalışanları Sivil Toplum Örgütleri Platformu adına açıklamalarda bulunan Kayseri Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Ümit Işıldak, "Sağlık çalışanları olarak haklarımız, hastalarımız ve mesleğimiz adına itiraz ediyor ve uyarıyoruz. Paran kadar sağlık, kazandırabildiğin kadar ücret dayatması nedeniyle, sağlık çalışanlarına saygı, her geçen gün daha da azalıyor, çalışma barışı bozuluyor, sağlığımız bozuluyor, mesleğimizden soğuyoruz. Ailemize, çocuklarımıza, arkadaşlarımıza yeterince zaman ayıramıyoruz. Halkımız sağlık hizmeti alırken, ağız diş sağlığı hizmeti de dahil ücret ödemesinden endişeliyiz" dedi.

Dr. Işıldak, şunları kaydetti:

"Emeklilikte artan yoksulluktan, yıllık izin ve hastalık istirahatlerimizi kullanmaktan, esnek, kuralsız, güvencesiz, uzun süreli, aralıksız, fazla çalışmaktan, darp edilmekten, tehdit edilmek ve öldürülmekten, sözleşmemizin fesih edilmesinden, sağlığın taşeronlaşmasından korkuyoruz. Emeğimize, değerlerimize, mesleğimize ve geleceğimize sahip çıkmaktan, mesleki özerklik ve hasta mahremiyetini savunmaktan, güvenli ve güvenceli koşullarda çalışabilmek, demokratik bir ülkede insanca yaşayabilmek için birlikte mücadele etmekten her şeye rağmen vazgeçmeyeceğiz. Bu gerekçelerle Kayseri Tabip Odası olarak 13 Mart Cuma günü Acil ve Yoğun Bakım birimleri hariç iş bırakıyoruz. Vatandaşlarımızın bize destek olmasını çok acil değiller ise sağlık kurumlarına gitmemelerini istiyoruz. Ayrıca daha önce olduğu gibi 14 MartCumartesi nöbetlerine de gitmiyoruz."