Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DSİ BANYAN-SARIOĞLAN SULAMASINA AĞIRLIK VERDİ

DSİ BANYAN-SARIOĞLAN SULAMASINA AĞIRLIK VERDİ

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, çalışmaları devam eden Bünyan-Sarıoğlan sulaması tamamlanması ile 226 bin 300 dekar zirai arazinin sulanacağını açıkladı.

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, çalışmaları devam eden Bünyan-Sarıoğlan sulaması tamamlanması ile 226 bin 300 dekar zirai arazinin sulanacağını açıkladı. DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,´´ Bahçelik Projesinin en büyük ünitesi olan Bünyan-Sarıoğlan Sulaması işi kapsamında çalışmalar devam etmekte olup işin tamamlanması ile 226 bin 300 dekar zirai arazi basınçlı borulu sistemle sulanacaktır.´´dedi.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen ?GÖLSU? projesi kapsamına Kayseri´de alındı. Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın ´´Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.  Bünyan-Sarıoğlan Sulaması inşaatının tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır.´´ diye konuştu.  Projenin tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine 111 639 561 TL/yıl katkı sağlanmasının hedeflendiğinin altını çizen DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, ´Son olarak bu projenin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ´diye sözlerini tamamladı