Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

DÜNYA AVŞARLAR DERNEĞİ GENEL BASKANI ASLANKAYA:ERCİYES´TE TÜRK BİRLİĞİ KURULTAYI YAPILCAK

DÜNYA AVŞARLAR DERNEĞİ GENEL BASKANI ASLANKAYA:ERCİYES´TE TÜRK BİRLİĞİ KURULTAYI YAPILCAK

Dunya Avşarlar Genel Merkezi tarafından 19-23 Temmuz tarihleri arasında Kayseri Erciyes Dağı´nda Türk Birliği Kurultayı yapılacak.

Dunya Avşarlar Genel Merkezi tarafından 19-23 Temmuz tarihleri arasında Kayseri Erciyes Dağı´nda Türk Birliği Kurultayı yapılacak.
Türk Birliği Kurultayı Tertip Komitesi üyeleri Kayseri Gazeteciler Cemiyeti konferans salonunda kurultayla ilgili açıklama yaptı. Toplantıda açıklama yapan Dünya Avşarlar Derneği Genel Başkanı ve Türk Birliği Kurultayı tertip heyeti başkanı Öcal Aslankaya, ?Türk Cumhuriyetleri ve Türk akraba toplulukları arasında gerekli bağların yeterince kurulamaması; 10 bin yıllık tarih ve kültür mirasını temsil eden Türk milletinin üzerine serpilmiş örtüyü kaldırıp silkelemesi gerekmektedir. Birkaç yıldır Macaristan´da yapılan Hun Kurultayı dünya Türkleri için büyük bir heyecan yaratmıştır. Dünyanın farklı yerlerinden gelen Türk Devlet ve toplulukları bir araya gelmekte ve ortak kültürün yaşatılmasına vesile olmaktadır. Türkiye´de ise yılların özlemi ile Türklük gurur ve şuuru ile dolu milletimizin fertleri, Türkiye ve Türk dünyasının  bir araya geleceği, aynı gaye için çarpan yüreklerin bir arada olacağı ve kardeşlerin bir birine kavuşacağı heyecanla bekliyordu. Böyle bir ortamda Türk Birlikleri Kurultayı için Dünya Avşarlar Derneği olarak ilk adımı Kayseri´de gerçekleştirmek arzusu ile çalışmalara başladık´´ dedi.
Öcal Aslankaya, neden Kayseri´yi seçtiklerini ve  kurultayı Erciyes Dağı´nda yapmalarıyla ilgili olarak da ´´Kayseri´nin coğrafi açıdan Türkiye´nin ortalarında olmasının yanı sıra 1990´dan bu yana 16 büyük Erciyes Türk Kurultayı ile kurultay geleneğini yaşatan bir şehirdir. Ayrıca ulaşımın kolay olması ve turizmle ilgili çalışmaların olması nedeniyle Erciyes´yte karar kıldık. 19-23 Temmuz tarihleri arasında soydaşlarımızla birlikte Tekir yaylasına kadar yapacağımız yürüyüş ile kurultayımız başlayacaktır. 19 Temmuz Çarşamba günü saat 17.00´de Kurultay Yürüyüşü ile başlayacak. Mehteran eşliğinde dünyanın çeşitli yerlerinden gelen kültürlerin katılı ile resmi geçit yapılacak. Türk toplulukları kendi yöresel giysileri, folklar ekipleri ile katılacaklar. Kurultayla tiyatro, savaş sanatları, cirit, güreş ile çeşitli oyunlar sergilenip konserler verilecek. Ayrıca İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda sempozyumlar düzenlenecek.  Kurultayımızın hiçbir siyasi parti ile alakası olmadığından vatandaşlarımızdan kurultayımıza siyasi parti afişleri, flamaları ve işaretleri getirmemelerini diliyoruz? diye konuştu.